Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una App ideada per l'Hospital Sant Joan de Reus i la URV mostra als infants com és la UCI

UCIKids estarà disponible properament a la plataforma de descàrrega d’aplicacions del dispositiu mòbil, tant per Android com iOs

Imatge de l'aplicació mòbil UCIKids Imatge de l'aplicació mòbil UCIKids CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Dijous, 07 Febrer 2019 19:21

Professionals de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i del Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV han ideat i desenvolupat una App mòbil que permet als infants conèixer com és la UCI. El centre sanitari porta a terme el projecte ‘UCI de portes obertes’, que inclou a les famílies en les cures i l’acompanyament a les persones ingressades a la UCI durant la major part del dia. Com a part d’aquesta iniciativa, la UCI de l’hospital s’ha dotat d’una aplicació mòbil que, d’una manera intuïtiva i com si fos un joc, ajuda els infants amb familiars ingressats a tenir una visió general d’aquest servei. Això els ajuda a familiaritzar-se amb el que es trobaran durant la visita.

L’aplicació mostra als més petits els aparells que ajuden a la recuperació dels pacients perquè s’habituïn a l’ambient i als sorolls que es trobaran en el moment de la visita. Així, per exemple, quan el nen passa el dit per sobre d’un aparell del box de la UCI, pot escoltar com sona i té una breu explicació del què és. L’APP UCIKids estarà disponible properament a la plataforma de descàrrega d’aplicacions del dispositiu mòbil i es pot utilitzar tant en entorn Android com en iOs.

A més de l’aplicació mòbil, l’Hospital Sant Joan de Reus està duent a terme altres accions per obrir la UCI als familiars: la formació dels professionals que, amb el suport d’una psicòloga infantil adeqüen les actuacions a les necessitats pels més petits; la creació d’un espai d’acollida per als nens i nenes on es prepara la visita amb material didàctic, i un programa d’activitats per als infants segons la seva edat. Per als més petits es fan visites breus i supervisades utilitzant joguines i material infantil i facilitant, si és possible, el contacte amb el pacient. Després de la visita es facilita l’expressió de sentiments a través, per exemple, de dibuixos. Als nens més grans se’ls permet que intervinguin en alguna de les activitats o cures que es fan al pacient, com ara posar crema a les cames o tapar-lo amb una manta si té fred.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: