Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell i Cunit elaboren un estudi sobre la cobertura de la TDT per tal de reclamar solucions a la Generalitat

A més de la mala recepció arran de les interferències amb la telefonia 4G, hi ha molts canals que no arriben als municipis

A més de la mala recepció, hi ha molts canals que no arriben al municipi. A la imatge, Calafell A més de la mala recepció, hi ha molts canals que no arriben al municipi. A la imatge, Calafell AJUNTAMENT DE CALAFELL
Tecnologia Redacció Infocamp
Dilluns, 07 Gener 2019 11:56

L’Ajuntament de Calafell, juntament amb Cunit, han començat a fer un estudi sobre l’abast de la cobertura de la TDT als municipis, per reclamar solucions a la Generalitat -que és qui té les competències sobre telecomunicacions-. Ambdós municipis pateixen problemàtiques similars, i documentaran les deficiències de recepció del senyal televisiu, també pel que fa als canals existents que no s’aconsegueixen sintonitzar en aquestes zones.

En els pròxims dies, tècnics de l’empresa responsable de l’estudi, BCN Projecta Associats SL, podran veure’s pels carrers dels municipis prenent mesures mitjançant una torreta desmuntable de 12 metres d’alçada. Aquesta eina estarà instal·lada només provisionalment i per un breu període de temps en els llocs on es munti.

La deficient recepció de la TDT a diverses zones dels municipis és un dels principals motius de queixa de la ciutadania de Calafell i Cunit. L’Ajuntament de Calafell ja va avisar fa poques setmanes que aquesta problemàtica ve principalment produïda per la implantació de la telefonia 4G. Ramon Ferré, alcalde de Calafell, explica que “els repetidors existents funcionen correctament, llevat de les avaries puntuals que pot patir qualsevol instal·lació, però perviuen zones d’ombra on la TDT no es veu bé, a més de molts canals que no arriben”. L’alcalde afegeix que “amb aquest estudi documentarem les mancances i reclamarem una solució definitiva”.

Des dels ajuntaments es recorda que l’Administració central ha creat un procediment per solucionar el problema produït per la telefonia 4G, amb una solució gratuïta per qui la pateixi. Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega800, mitjançant el telèfon gratuït 900833999 (de dilluns a dissabte, de 9:00h a 22:00h) o mitjançant el web https://www.llega800.es/.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: