Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Calafell adverteix que les interferències produïdes a la TDT són causades per la implantació de la telefonia 4G

L’administració ha establert que es pot reclamar i la solució a aquesta problemàtica és gratuïta

Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega800 Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega800 CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Divendres, 07 Desembre 2018 21:25

El 90% de les interferències en la recepció de TDT que es produeixen habitualment al municipi de Calafell tenen el seu origen en la implantació de la telefonia 4G. La causa és que aquesta nova tecnologia ocupa les freqüències abans usades pels canals de la televisió digital terrestre.

L’administració central ha creat un procediment per resoldre aquest problema, amb una solució gratuïta. Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega800, al telèfon gratuït 900833999 o a la web llega800.es.

Una vegada s’hagi informat del problema, un tècnic es posarà en contacte amb els afectats per avaluar la situació. En cas que es determini que la causa són les interferències del 4G, es procedirà a instal·lar un filtre a l’antena i que no té cap cost econòmic.

L’Ajuntament aconsella que tothom que pateixi interferències demani la comprovació de les interferències 4G. En el 90% dels casos el filtre resoldrà la incidència. Si no és així, cal consultar a un antenista, perquè si l’antena ha perdut la protecció contra altres senyals, el filtre no donarà resultat.

Altres incidències amb la TDT

El 10% restant d’interferències tenen causes diverses. Les més freqüents són les zones d’ombra fruit de l’orografia del municipi i deficiències en la instal·lació de l’antena i el cablejat del domicili. Aquest problema afecta principalment a les instal·lacions obsoletes, però també pot fer-ho en una instal·lació relativament nova.

L’Ajuntament assegura que no és un problema de repetidors que s’han revisat en diverses ocasions i funcionen bé. A banda del fet que poden tenir avaries puntuals o no cobrir alguns sectors del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: