Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Bombers continuen remullant l'incendi de la planta de compostatge de Botarell

El foc, que no ha provocat ferits ni ha afectat el funcionament de la planta, ha cremat 28.000 m³ de fracció vegetal

Imatge de l'incendi que afecta la planta de compostateg de Botarell Imatge de l'incendi que afecta la planta de compostateg de Botarell BOMBERS DE LA GENERALITAT
Successos ACN
Divendres, 14 abril 2023 11:18

Onze dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen remullant l'incendi de la planta de compostatge SECOMSA de Botarell (Baix Camp). L'avís de l'incendi s'ha rebut a les 04:08 hores d'aquesta matinada, quan uns operaris han alertat de la presència de flames a la zona de fracció vegetal de la planta. Segons el president de SECOMSA, Toni Abelló, l'afectació ha estat d'uns 28.000 metres cúbics d'aquest material, que no ha provocat cap afectació per a la població ni el funcionament de la planta. Abelló ha assenyalat els processos de fermentació i les altes temperatures com a possible causa de l'origen del foc. Amb l'ajuda de màquines retroexcavadores, bombers i operaris separen les restes vegetals per evitar la propagació de les flames.

Els Bombers de la Generalitat apunten que el foc encara no està controlat i per això es continuen fent tasques per apagar-lo amb onze dotacions terrestres i l'ajuda de màquines retroexcavadores de l'empresa. L'incendi s'ha declarat en una zona exterior de la planta de compostatge, d'uns 5.700 metres quadrats de superfície. Per contra, no ha afectat les instal·lacions interiors ni ha provocat cap ferit.

Segons el president de SECOMSA, Toni Abelló, és "el primer cop" que es viu una situació com aquesta a la planta de compostatge situada al terme municipal de Botarell. Habitualment, les piles de fracció vegetal es remullen per rebaixar les altes temperatures a les quals arriben a causa dels processos de fermentació del compostatge. En el context actual de sequera, Abelló ha afirmat que hi ha "preocupació" per si la manca d'aigua pot afectar aquesta tasca. D'altra banda, Abelló també ha assenyalat que la planta tenia molt combustible vegetal en el moment dels fets a causa de les esporgues agrícoles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: