Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'enfronta a 14 anys i mig de presó per matar una àvia de 91 anys a Tarragona l'any 2021

El judici arrenca aquest divendres amb la constitució del jurat popular i dilluns declararà de l'acusat

Imatge del número 11 del carrer Pin i Soler de Tarragona, on vivia la dona de 91 anys víctima d'homicidi Imatge del número 11 del carrer Pin i Soler de Tarragona, on vivia la dona de 91 anys víctima d'homicidi ROGER SEGURA / ARXIU - ACN
Successos ACN
Divendres, 24 Febrer 2023 08:19

Fiscalia demana 14 anys i sis mesos de presó per l'home acusat de matar una dona, de 91 anys, a Tarragona l'any 2021. L'acusat, marit de la neboda de la víctima, va confessar que havia asfixiat l'àvia amb un coixí mentre dormia en el seu domicili situat al carrer Pin i Soler. Hores més tard, l'home va explicar als Mossos d'Esquadra de Barcelona que l'havia matat. El ministeri públic ha tingut en compte l'atenuat de confessió en la petició de la pena per un delicte d'assassinat. El fiscal també li reclama una indemnització de 10.000 euros de responsabilitat civil. L'investigat es troba en presó preventiva. Aquest divendres està previst la constitució del jurat popular i dilluns arrencarà el judici amb les declaracions de l'acusat.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, la dona, de 91 anys, vivia sola, era soltera i no tenia fills. A més, tenia episodis d'al·lucinacions, patia asma, lumbàlgia i presentava un deteriorament progressiu físic i mental. El fiscal també detalla que vivia en pis amb falta d'higiene i que l'àvia no va acceptar mai l'ajuda dels Serveis Socials. Les poques vegades que anava al metge ho feia acompanyada de l'acusat i de la seva dona, que era també neboda de la víctima.

En el seu escrit, la fiscalia relata que l'acusat va sortir de casa seva a les vuit del matí del dia 24 de març del 2021 per dirigir-se cap al domicili de la víctima, ja que l'havia d'acompanyar a la visita mèdica per administrar-li la segona dosis de la vacuna contra el coronavirus. Quan va arribar al pis, l'home hi va accedir amb les claus "legítimes" per la relació familiar. "Amb ànim de matar o sent perfectament conscient que amb el seu comportament podria causar-li la seva mort, va col·locar-li el coixí a la cara fent força amb la intenció d'ofegar-la", indica l'escrit acusatori.

L'escrit del fiscal també detalla que la dona va intentar posar la seva mà per protegir-se i que l'investigat en adonar-se'n va tapar-li la boca i el nas fins a causar-li la mort per asfíxia. Finalment, diu, va tapar el cadàver amb unes mantes i va marxar novament cap a Barcelona, on passades les sis de la tarda, va anar a la comissaria de Sant Andreu de Barcelona per confessar els fets. L'autòpsia determina que la causa de la mort va ser per asfíxia mecànica per oclusió extrínseca d'orificis respiratoris.

El ministeri públic també recull que la dona de l'acusat i el seu fill eren els hereus universals de la víctima, que va canviar el testament a favor seu l'abril de l'any 2022, ja que l'herència requeia prèviament amb el germà de la dona morta, però aquest va morir. L'anciana tenia en propietat el pis on vivia i dos comptes bancaris que superaven els 150.000 euros.

14 anys i sis mesos de presó

El processat es troba en presó preventiva des del 27 de març de 2021. El fiscal li demana 14 anys i sis mesos de presó per un delicte d'assassinat i en la petició de pena li té en compte l'atenuat de confessió dels fets i l'atenuant analògica d'anomalia psíquica. També li reclama una indemnització de 10.000 euros per al cosí germà de la víctima, que a la vegada, és el sogre de l'acusat.

El judici arrenca aquest divendres al matí amb la constitució del jurat popular per part dels magistrats de la secció quarta de l'Audiència de Tarragona. La primera sessió se celebrarà dilluns vinent i està previst que hi declari l'acusat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: