Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rescaten al Catllar un gos víctima de maltractament i abandó

L'animal, de la raça Pit Bull Terrier, va ser trobat lligat amb unes cadenes de més de 3 kg, que li havien provocat ferides al cos

El gos, de raça Pit Bull Terrier, va poder ser rescatat  El gos, de raça Pit Bull Terrier, va poder ser rescatat GUÀRDIA CIVIL
Successos Redacció Infocamp
Dijous, 29 Desembre 2022 21:07

Els agents especialistes del Seprona de la Guàrdia Civil de Tarragona, de manera coordinada amb la Guàrdia Municipal del Catllar, han pogut rescatar un gos Pit Bull Terrier, que estava totalment abandonat en una finca rústica del municipi del Baix Gaià.

Segons el Seprona, les condicions de vida del gos eren ínfimes, ja que es trobava permanentment subjecte a un arbre amb unes cadenes gruixudes que superaven els 3 kg de pes, en un entorn de plàstics, excrements i residus, evidenciant-se que l'animal havia estat abandonat a la seva sort .

Pel que sembla, l'animal feia diverses setmanes que estava en aquesta situació, sense ser atès i en pèssimes condicions higiènic sanitàries i d'alimentació. El que el mantenia amb vida era la sensibilitat d'alguns veïns del municipi, que li facilitaven menjar i aigua, cosa que li ha permès continuar vivint.

Finalment, després de veure que aquestes circumstàncies es perllongaven en el temps, van optar per donar coneixement d'aquests fets a les autoritats.

El Seprona va ser informat que la finca on hi havia l'animal, va ser ocupada aproximadament fa uns dos anys, encara que no es feia servir com a lloc de residència habitual; que en aquest mateix emplaçament hi ha hagut una quantitat indeterminada de gossos, els quals van anar a poc a poc desapareixent, sense saber-ne res més, fins a quedar únicament el Pit Bull Terrier maltractat.

Els agents han trobat ossos d'animal, que podrien pertànyer a aquests gossos, sense que es pugui precisar però sense descartar, que morissin com a conseqüència de maltractament, a la vista de les circumstàncies en què van trobar el Pit Bull Terrier.

Davant aquests fets, existint un gran perill per a la vida i integritat física de l'animal, es van realitzar gestions amb l'Ajuntament del Catllar i la seva Guàrdia Municipal, per gestionar-ne la retirada i cura. Quan va ser alliberat de les cadenes, aquestes van llançar un pes de 3,2 quilograms i li havien produït diferents ferides al cos, especialment al coll.

L'animal va ser traslladat al centre L’Última Llar de Reus per ser assistit i sotmès a cures veterinàries.

Es busquen els responsables

Els agents del Seprona i de la Guàrdia Municipal del Catllar estan fent gestions per arribar a conèixer qui o quins poden ser els responsables d'aquests fets, a fi de depurar responsabilitats, ja que poden ser constitutius de delicte penal de maltractament animal.

La col·laboració ciutadana, com moltes vegades, ha resultat primordial per a la salvació de l'animal, que altrament hagués mort per inanició o com a resultat de les mateixes ferides que s'estava provocant.

La Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona té a disposició del ciutadà el número de telèfon 062, actiu les 24 h del dia, cada dia de l'any, on pot comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o dany al medi ambient, comptant amb agents especialitzats en protecció de la naturalesa, que atenen qualsevol assumpte que els pugui comunicar relacionat amb les seves competències de protecció del medi ambient i benestar animal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: