Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La fiscalia demana 48 anys de presó per a un dels sis acusats d'un robatori que va acabar amb un mort a Masllorenç

Les defenses asseguren que no s’ha provat que les lesions de la baralla provoquessin la mort d'una de les víctimes

Acusats que es jutgen a l'Audiència de Tarragona per assassinat en un robatori a Masllorenç (Baix Penedès) Acusats que es jutgen a l'Audiència de Tarragona per assassinat en un robatori a Masllorenç (Baix Penedès) MAR ROVIRA / ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Successos ACN
Divendres, 02 Desembre 2022 17:51

El ministeri fiscal ha elevat fins a 48 anys la pena de presó per a un dels sis acusats de l’assassinat que es va cometre en un mas a Masllorenç (Baix Penedès) l’any 2019. La fiscalia ha rebaixat les peticions inicials que superaven els 40 anys per la majoria dels processats per peticions inferiors de quinze anys. El judici ha acabat aquest divendres amb els al·legats finals dels advocats defensors, els quals han reiterat la innocència dels seus representats i han assegurat que no s’han pogut acreditar les causes de la mort d’una de les víctimes de l’assalt i que tampoc ha quedat provat el robatori de marihuana. El jurat popular començarà a deliberar després del pont de la Puríssima.

En les seves conclusions finals, fetes aquest dijous, el fiscal ha assegurat que durant les dues setmanes de judici s'han acreditat els fets delictius imputats als sis processats, els quals acusa dels delictes d'assassinat, de temptativa d'assassinat, de robatori amb violència, d'un delicte contra la salut pública i de pertinença de grup criminal. Segons ell, s'ha provat que van planificar l'assalt al domicili, conegut com a mas Artesà, i que van robar la marihuana per vendre-la a posteriori, amb les declaracions tant dels testimonis com les dels propis processats. També ho proven els informes pericials que certifiquen que la marihuana trobada al domicili – que pertany a la mateixa collita que la robada- tenia entre 15 i 20% de THC.

A més, el fiscal ha afirmat que ha quedat acreditat que una de les víctimes ferides durant l'assalt va morir a conseqüència de les lesions provocades pels cops rebuts mentre es cometia el robatori per part dels acusats. En aquest sentit, he remarcat que la mort va ser per un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes subdurals bilaterals. "He tret a gent que abans acusàvem de delictes molt greus perquè no tinc proves per poder-los acusar. La fiscalia no ha arribat a cap acord amb ningú", ha assegurat el fiscal.

Per tot plegat, el ministeri fiscal, ara, ha sol·licitat 48 anys i 43 anys per a dos dels imputats a qui inicialment els demanava 43 anys per tots els delictes. Alhora, ha rebaixat fins a 15 anys i deu mesos de presó per a un dels processats, al·legant l'atenuant de confessió. Per als processats a qui també demanava 44 i 43 anys, el fiscal ha modificat les peticions a sis anys i un mes i quatre anys i un mes, respectivament. Per l'home, acusat només de tràfic de droga amb una petició inicial de dos anys, finalment, li atribueix el delicte de pertinença a grup criminal, però sol·licita només un any i tres mesos de presó.

Les defenses demanen l'absolució

La majoria dels advocats defensors han insistit que no s'ha pogut trobar la droga i, que, per tant, no es pot jutjar els seus representats per aquest delicte. Consideren que tampoc s'ha provat la participació de tots ells en els fets. Així mateix, els lletrats han destacat que no es va fer l'autòpsia a la persona morta i que no s'han pogut acreditar que les causes de la mort fossin per la baralla entre els membres del grup i les dues víctimes.

També han apuntat que les acusacions del fiscal es basen principalment en la declaració d'un dels acusats que ha confessat els fets, les quals, diuen, no tenen credibilitat. "No és un motiu per mentir, la rebaixa de més de 40 a quinze anys amb comparació amb la resta?", ha preguntat un dels advocats.

El judici ha culminat amb la intervenció de dos dels imputats que han fet ús del dret d'última paraula. Ambdós, han assegurat que no van pressionar a cap membre del grup per formar part del robatori i que han “perdut la seva vida” i la relació amb els familiars arran de l'acusació dels delictes d'assassinat. Tots dos han reiterat que són innocents. El tribunal té previst entregar l'objecte de veredicte als membres del jurat popular el pròxim 12 de desembre, quan començaran a deliberar

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: