Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dos dels acusats de l'assassinat en un mas de Masllorenç neguen haver participat en l'agressió mortal

Un d'ells declara que van coaccionar-lo per participar en el robatori i l'altre assenyala que anaven drogats

Acusats que es jutgen a l'Audiència de Tarragona per assassinat en un robatori a Masllorenç Acusats que es jutgen a l'Audiència de Tarragona per assassinat en un robatori a Masllorenç MAR ROVIRA / ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Successos ACN
Dilluns, 21 Novembre 2022 19:51

Dos dels sis acusats de cometre presumptament un assassinat durant un robatori amb violència en un mas de Masllorenç l'any 2019 han declarat que no van participar en l'agressió mortal. En el segon dia de judici a l'Audiència de Tarragona, el primer home ha assegurat que va participar-hi coaccionat i que va ser el menor- ja condemnat per aquests fets- qui va colpejar amb una pota de cabra a una de les víctimes, que va morir mesos tard. Pel que fa al segon processat, ha contradit la versió del primer i ha afirmat que tots els membres del grup havien consumit drogues i que el robatori no va ser premeditat, tal com apunta la Fiscalia. El fiscal demana dos anys de presó per a un dels acusats, 44 anys per a un altre, i 43 anys per a la resta.

El primer acusat ha declarat que el dia dels fets, el 19 de febrer de 2019, es dirigia a entrenar a un equip de nens de futbol sala quan la resta dels prcessats els van parar i el van obligar a pujar al vehicle per dirigir-se cap al Mas Artesa. L'home ha afirmat que ell no sabia on es dirigien ni que hi anàvem a fer. En la seva declaració, l'acusat ha explicat que van parar en un descampat on dos membres del grup van parlar sobre el robatori i que van dir que "havien d'anar per ell", en referència a una de les víctimes. També ha dit que el menor portava una motxilla amb eines, entre els quals hi havia una pota de cabra, ganivets i matxets i que ell es va negar a utlitzar cap arma. "Li vaig dir que no agafava un ganivet i es va quedar al cotxe", ha comentat.

Segons l'acusat, quan van arribar a la casa, el menor li va donar un cop de peu a la porta després que un altra persona de la banda no pogués obrir-la amb la pota de cabra. "El menor va entrar primer i li va pegar amb la pota de cabra a un home gran per tot el cos, vaig veure com li sagnava la cara, seguidament va entrar –un altre acusat- i el va lligar amb una espècie de corda", ha respost a preguntes del fiscal. Alhora, ha relatat que dos més dels processats van colpejar a l'altra víctima de l'assalt. "Se'l van emportar cap a la banda del darrere de casa, jo estava fora fins que em van tornar a cridar, vaig entrar i em van demanar que m'emportés la pota de cabra i me la vaig emportar", ha afegit.

L'home també ha destacat que van agafar una caixa de fusta, de grans dimensions, plena de marihuana i una ronyonera, de color militar, que van entregar més tard a una altra persona en una gasolinera del Vendrell. Després, ha relatat, van anar cap a l'habitatge d'un dels membres del grup i es van passar la nit "pelant" la marihuana robada. "Eren dues bosses, havíem tret uns 1,5 quilograms", ha concretat. L'acusat ha assegurat que no va cobrar mai els 300 euros que li havien promès pel fet de participar en el robatori.

En la seva intervenció, ha indicat que des del primer moment va col·laborar amb la policia i el jutge d'instrucció i que ha mantingut la mateixa versió dels fets en totes les declaracions. A més, l'acusat ha expressat que tenia por del que li poguessin fer a ell i a la resta de la seva família i que pel fet d'haver participat en el robatori es troba en tractament psicològic i psiquiàtric després d'un intent de suïcidi, que l'ha deixat tetraplègic.

"Anàvem drogats i beguts"

El segon home que ha declarat en la jornada d'aquest dilluns ha afirmat que ell no ha comès "cap delicte" i ha contradit la declaració del primer acusat. Segon ell, feia dos dies que estaven de festa i havien consumit diverses substàncies, com cocaïna, i també begut alcohol. L'home ha declarat que dos dels imputats els van explicar que devien diners a unes persones de Torredembarra i, que arran d'això, ell els va proposar robar al mas. "Vaig recordar que m'havien dit que en aquella casa hi havia marihuana, diners i or", ha destacat l'acusat. En la seva declaració, també ha dit que només recordava la pota de cabra i que no tenien matxets ni ganivets. "Jo no estava bé perquè anava drogat i donava tombs a la casa, vaig escoltar un cop fort i vaig veure la porta a terra, van entrar a la casa i vaig tornar al cotxe on em vaig estar uns 25-30 minuts", ha detallat.

En aquest sentit, ha reiterat que no va entrar al domicili ni va participar en la pallissa ni en l'apunyalament de les dues víctimes- pare i fill- propietaris del mas. Així mateix, ha explicat que després van marxar cap a casa d'un dels acusats i que recorda "gent pelant" la marihuana que havien robat. "Vaig recollir la marihuana que la tenia el primer acusat -que ha declarat- i me la vaig quedar. Vaig anar a un camp de Coma-ruga i quan em vaig despistar ja no la tenia, algú se la va emportar", ha indicat l'individu. A la vegada, ha remarcat que tots estaven preocupats perquè la pota de cabra tenia les empremtes de la majoria d'ells. Ambdós homes han coincidit en el fet que el conductor no era coneixedor d'on es dirigien ni dels objectius del robatori.

En la sessió d'aquest dilluns ha quedat pendent la declaració per videoconferència del menor, fill d'un dels acusats, el qual ja compleix condemna pels fets en un centre de menors. El judici, amb jurat popular, continuarà aquest dimarts amb les testificals del menor i de les víctimes d'aquest cas.

Més de 40 anys de presó

La fiscalia considera que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat, d'un delicte de temptativa d'assassinat, d'un de robatori amb violència en casa habitada, d'un altre contra la salut pública, i d'un delicte de grup criminal. Per això, demana 44 anys de presó per l'home que va impulsar l'assalt, a qui li atribueix tots els delictes, i 43 anys pels mateixos delictes pels altres quatre integrants del grup. També sol·licita una pena de dos anys de presó per a un dels acusats per un delicte contra la salut pública. Per la seva banda, les defenses demanen l'absolució dels seus representants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: