Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els acusats d'una presumpta violació a Cambrils el 2019 afirmen que la relació va ser consentida

Els pèrits identifiquen restes d'espermatozoides de dos dels tres homes a la vagina de la dona

Els tres acusats, d'esquena, just abans de començar el judici per una violació a Cambrils Els tres acusats, d'esquena, just abans de començar el judici per una violació a Cambrils ELOI TOST / ACN
Successos ACN
Divendres, 07 Octubre 2022 16:17

Els tres acusats d'haver violat una dona el juny del 2019 a Cambrils han assegurat que la relació que van mantenir va ser consentida. En la sessió del judici que s'ha celebrat aquest divendres a l'Audiència de Tarragona els homes han reiterat la seva innocència. També han declarat pèrits que van examinar la presumpta víctima, així com mostres d'orina. Els experts han apuntat que han identificat restes d'espermatozoides de dos dels tres homes a la vagina de la dona, i restes d'esperma compatibles amb el tercer acusat a les calces. La causa no ha quedat vista per sentència perquè els advocats de les defenses han demanat més temps per elaborar les conclusions definitives, després que el fiscal hagi modificat part del seu escrit final.

Els fets van passar el matí del 24 de juny, després de la nit de Sant Joan, en una casa de Vilafortuny (Cambrils). Tots tres acusats han respost únicament les preguntes del seu advocat. El primer no ha entrat en detalls de com va anar la relació que van mantenir, però ha afirmat que no es va fer res que la denunciant no volgués. Així, ha volgut deixar clar que la relació va ser consentida i que fins i tot es va acomiadar d'ell "amb un petó als llavis" i que una estona després van xatejar i ella li va "enviar una emoticona d'un petó". També ha mantingut que la resta de la gent que era a la casa, en la qual s'havien reunit després de la nit de Sant Joan, eren coneixedors de la relació i que alguns, fins i tot, van entrar a l'habitació durant l'acte.

El segon acusat ha assenyalat que de matinada va anar en una discoteca de Salou en la qual la presumpta víctima havia estat treballant com a DJ. Amb més gent, al matí van anar cap a la casa i en un moment determinat va entrar a l'habitació del primer acusat, on se'l va trobar amb la noia vestits i xerrant. "De sobte ella em va fer uns petons, em volia treure el cinturó, no podia, i me'l vaig treure jo. Em va començar a tocar i com estava molt cansat, vaig ejacular ràpid" perquè ella el masturbava, ha detallat. Així mateix, ha comentat que durant aquella estona diverses persones van entrar a l'habitació. Després, ell se'n va anar al sofà del menjador i es va quedar adormit.

El tercer home ha narrat que va conèixer la dona a la discoteca i li van oferir anar al domicili on van passar els fets. Igual que l'anterior declaració, va entrar a l'habitació i va coincidir amb el primer acusat mentre xerraven. "Va sorgir un petó i ella es va treure la roba. Vam tenir relacions sexuals", ha dit. Durant l'acte també ha afirmat que diferents persones van entrar i sortir, fet que "interrompia" la relació. Al final, ha apuntat que es va quedar al llit parlant amb la noia i que fins i tot parlaven "d'anar a PortAventura aquella mateixa tarda". Segons el seu argumentari, després va entrar una amiga de la dona, van anar les dues al lavabo i ell es va quedar adormit al llit fins a les sis de la tarda. L'home ha negat haver comès "cap acte de força durant l'acte sexual". "Ella no va protestar en cap moment pel que fèiem, es divertia i li agradava", ha manifestat.

Pèrits

Els relats dels tres acusats han diferit molt del que va oferir l'amiga que va assistir la dona, i també han tingut diferències respecte el que va dir la germana del primer acusat, que va assegurar haver-los vist als tres alhora al llit, si bé de forma "alegre" i consentida.

Per la seva banda, els pèrits que van examinar la presumpta víctima han explicat els resultats de les anàlisis que van fer, tant de les mostres d'orina com de les exploracions físiques. La víctima va anar presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra el mateix dia 24 a la tarda, que és quan se la va examinar.

Els experts han apuntat que han identificat restes d'espermatozoides de dos dels tres homes a la vagina de la dona, i coincidències amb el tercer acusat. Alhora, també han localitzat restes d'esperma "d'almenys tres persones" a les calces de la víctima, de les quals unes serien compatibles amb el tercer acusat.

Pel què fa a les mostres d'orina, la doctora del laboratori ha indicat que va trobar concentracions d'alcohol, cafeïna, cocaïna, codeïna, tramadol i ibuprofè, entre altres. La pèrit ha detallat que aquestes substàncies no s'eliminen de l'orina generalment fins després de 48 hores. Sobre les quantitats detectades, ha dit que no se'n poden treure conclusions, ja que depèn del metabolisme de cada persona, de la tolerància a algunes substàncies que tingui com ara l'alcohol, del temps des del consum, de l'aigua que hagi begut o de les vegades que hagi orinat.

El fiscal demana 15 anys de presó per cadascun dels tres acusats per un presumpte delicte continuat d'agressió sexual en concurs ideal amb un delicte de lesions. L'acusació particular reclama 45 anys per cadascun d'ells, ja que considera que van perpetrar una violació i a més van ser coautors de les dues comeses pels altres sospitosos. Les defenses demanen l'absolució ja que sostenen que la relació va ser consentida.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: