Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Mossos mantindran les unitats d'ARRO a Valls per afrontar l'increment dels fets delictius al municipi

El conseller d'Interior assegura que estabilitzaran aquesta "punta" de delinqüència

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, reunit amb l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, per tractar de l'escalada de fets delictius al municipi El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, reunit amb l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, per tractar de l'escalada de fets delictius al municipi MAR ROVIRA / ACN
Successos ACN
Divendres, 09 Setembre 2022 13:25

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha compromès a mantenir les unitats ARRO dels Mossos d'Esquadra a Valls arran de l'increment dels fets delictius al municipi. Segons Elena, els efectius estaran actius fins que sigui necessari i ha assegurat que estabilitzaran aquesta "punta" de delinqüència. Ho ha confirmat després de reunir-se aquest divendres amb l'alcaldessa Dolors Farré per tractar la problemàtica d'inseguretat que es viu a la localitat des de fa setmanes. El titular d'Interior també ha destacat que les detencions s'han incrementat en un 30% en l'últim any i que treballen per ampliar la plantilla del cos a Valls i al territori. "Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia Local, hi ha estat, hi és i hi serà", ha dit.

El conseller d'Interior ha llençat un missatge de tranquil·litat als veïns de Valls davant l'escalada de fets delictius al municipi i ha insistit que la policia catalana destinarà els recursos necessaris en funció de les "necessitats" per tal de garantir la seguretat. En concret, Elena ha explicat que es mantindran les dues unitats d'ARRO, formades per sis o set agents, que ja es van desplegar fa unes setmanes per fer tasques de vigilància, especialment, al barri Antic. "És evident que s'ha produït un moment de molta necessitat, d'increment de la seguretat. Ràpidament, Mossos i Policia Local han actuat, ho han fet amb contundència, i ho seguirem fent, detenint els responsables i fent tasques de prevenció", ha assegurat.

Així mateix, el conseller ha posat en relleu que la plantilla del cos policial a Valls s'ha incrementat en deu agents aquest any i, que això, ha suposat un augment d'un 15%. També ha reiterat la voluntat del Departament d'ampliar els efectius arreu del territori. "Ara passem de 18.000 a 22.000 mossos i, per tant, hi haurà sobretot una priorització de la presència de les Unitats de Seguretat Ciutadana al territori i continuarem incrementant-la", ha remarcat. En aquest sentit, ha reivindicat el paper de les unitats d'investigació i les d'ordre públic. "Va bé tenir un cos que no només és present al territori amb un número d'efectius sinó que té una musculatura en l'àmbit regional i nacional que permet orientar els efectius on sigui necessari", ha afegit.

Més detencions

Elena ha indicat que s'ha produït un increment "molt notable" de les detencions en el darrer any a Valls. Concretament un 30%, arran de l'augment dels fets delictius, els quals es concretaran en la Junta de Seguretat Local prevista per aquest dilluns. "Les detencions són directament proporcionals als fets delictius que tindrem en els pròxims sis mesos. Més mitjans al servei, més investigació, més detencions, porten la causa d'aquest increment de fets delictius, però aquests són garantia perquè baixin els fets", ha apuntat.

El conseller s'ha compromès a tornar a Valls d'aquí a tres mesos per tractar novament la problemàtica. "A vegades, la delinqüència és l'expressió darrera d'una realitat que també s'ha d'investigar, hi som i no tinc cap mena de dubte que la punta de fets delictius l'estabilitzarem i posarem els mitjans que sigui necessari", ha tancat.

Tres detinguts per cremar un vehicle de la Policia Local

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un home, de 18 anys, acusat de ser un dels dos autors de la crema d'un cotxe de la Policia Local fa dues setmanes. El jove va quedar amb llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat d'instrucció número 2 de Valls. Els agents ja havien detingut un altre individu –dijous passat- com a presumpte responsable de la crema, en un operatiu conjunt entre els Mossos i la Policia Local. El detingut, un home de 29 anys, va ingressar a presó diumenge passat. En el mateix operatiu es va arrestar un tercer home, de 38 anys, que va quedar en llibertat amb càrrecs. En paral·lel a aquestes detencions, les baralles, robatoris i aldarulls han augmentat en els últims mesos al municipi, i de forma més notaria, al centre històric.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: