Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detingut un segon implicat en la crema d'un cotxe de la Policia Local de Valls

Un dels tres arrestats pels Mossos els darrers dies pels aldarulls a la capital de l'Alt Camp ja ha ingressat a presó

Un dispositiu policial a Valls ens ha permès detenir dos homes relacionats amb els darrers incidents al municipi Un dispositiu policial a Valls ens ha permès detenir dos homes relacionats amb els darrers incidents al municipi MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Dilluns, 05 Setembre 2022 15:39

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a dos quarts d'una del migdia un home de 18 anys acusat de ser un dels dos autors de la crema d'un cotxe de la Policia Local de Valls. Els agents també li atribueixen el càrrec de robatori furt d'ús de vehicle, i alhora ja tenia dos requeriments policials per robatoris amb força a les Borges Blanques (Les Garrigues). Està previst que en les properes hores passi a disposició judicial. L'altre presumpte responsable de la crema del cotxe policial, un home de 29 anys, va ser detingut dijous passat i aquest diumenge va ingressar a presó. En aquell operatiu conjunt entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Valls es va detenir un tercer home, de 38 anys, que va quedar en llibertat amb càrrecs.

El cas el va assumir a principis d'agost la unitat d'investigació de la comissaria de Valls, es manté obert i no es descarten noves detencions. El treball policial va començar arran de diversos fets delictius a l'Alt Camp, el Baix Camp i la Conca de Barberà. Fonts dels Mossos d'Esquadra han apuntat que l'home que diumenge va ingressar a presó és el màxim responsable del grup. Ell seria el principal responsable d'un seguit de robatoris de vehicles per posteriorment utilitzar-los per cometre robatoris violents o robatoris amb força mitjançant l'encastament.

Segons han informat els Mossos, després de cometre els robatoris, els sospitosos cremaven amb un líquid inflamable els cotxes utilitzats per intentar esborrar indicis de la seva autoria. A més, destaca que, tot i no haver disposat mai del permís de conduir, en tots els fets investigats un d'ells era l'encarregat de posar-se al volant i conduïa de forma temerària posant en risc la resta d'usuaris.

Un exemple va ser un dels darrers robatoris furt d'ús de vehicle que va cometre a Valls el passat 28 d'agost. En ser detectat per la policia, va accedir al passeig de l'Estació amb el cotxe i els vianants i usuaris de les terrasses van haver de fugir per no ser atropellats. Durant la investigació, els mossos van poder acreditar que el detingut de 29 anys estava relacionat amb 15 robatoris o furt d’ús de vehicles a Reus, Valls, les Borges Blanques i l'Espluga de Francolí; tres robatoris amb força en un bar i dues benzineres a Alcover, Reus i la Selva del Camp; dos robatoris amb violència i intimidació a benzineres a Vilaverd i Reus.

Així, els agents han determinat que es tracta d'un lladre multireincident amb un historial delictiu de fins a 30 detencions per tota mena de delictes contra el patrimoni a tot el Camp de Tarragona i algunes comarques de la plana de Lleida.

Dijous passat, el sospitós hauria robat un vehicle a les Borges Blanques que va abandonar a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) Allà hauria sostret un segon vehicle que va utilitzar per cometre un robatori amb intimidació en una benzinera de Valls on també va intimidar un client per sostreure-li diners i a un treballador per robar-li el seu cotxe amb el que va fugir del lloc. Aquests delictes els va cometre amenaçant les víctimes amb un ganivet de grans dimensions.

Quan els mossos van detectar-lo a Valls, van establir un gran dispositiu policial amb la participació de la Policia Local, agents de seguretat ciutadana de diverses comissaries de la Regió Policial Camp de Tarragona, agents de l'ARRO, de trànsit i el suport de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra. Aquest dispositiu es va saldar amb dues detencions entre les que es trobava el principal sospitós i un altre home de 38 anys. Aquest segon va passar a disposició l'endemà i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Tercer detingut

La investigació va continuar i aquest dilluns els mossos han detingut un tercer "multireincident". Es tracta d'un home de 18 anys que, juntament amb el de 29 anys, va robar un vehicle i van cremar el cotxe de la Policia Local de Valls. A més, també està detingut per dos requeriments dels mossos a les Borges Blanques per un delicte de robatori furt d’ús de vehicle i un robatoris amb força a interior de vehicle comès el passat 26 d'agost.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: