Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Gepec denuncia la troballa de peixos morts al riu Siurana

L'entitat ecologista ho atribueix a "l'espoli d'aigua del riu, que provoca una falta de cabal ecològic"

El GEPEC denuncia que la mort de peixos del riu Siurana és per l'espoli de l'aigua que provoca la falta de cabal El GEPEC denuncia que la mort de peixos del riu Siurana és per l'espoli de l'aigua que provoca la falta de cabal MÓN SOSTENIBLE
Successos ACN
Dissabte, 13 Agost 2022 14:42

El Gepec-EdC ha denunciat als Agents Rurals la troballa de peixos morts al riu Siurana al seu pas per Gratallops (Priorat). En concret, es va trobar el cadàver d'una anguila i diverses bagres. Segons l'entitat la causa de la mort d'aquestes és "l'espoli d'aigua del riu, que provoca una falta de cabal ecològic". "La mala gestió per part dels organismes responsables durant els últims anys ha comportat conseqüències nefastes" sobre la "biodiversitat de l'espai", han assenyalat en un comunicat en referència al transvasament del pantà de Siurana al de Riudecanyes. Els peixos es van trobar el 22 de juliol, i el dia 26 tècnics de l'empresa pública Forestal Catalana van avaluar l'impacte ecològic.

Des de Forestal Catalana es va notificar que farien tasques de pesca elèctrica o que es traslladarien els individus que quedaven en algunes zones amb aigua a centres de cria. Per l'organització ecologista aquesta mesura "pot comportar problemàtiques en la deriva genètica de les espècies en qüestió".

A la denúncia, Gepec-EdC exigeix que els organismes encarregats de la gestió de l'espai protegit "vetllin i actuïn d'acord amb l'establert en la normativa i legislació" i es "es comprometin de forma urgent a recuperar el cabal ecològic del riu Siurana". El riu Siurana és una àrea catalogada i protegida dins del Pla d'Espais d'Interès Natural així com a la Xarxa Natura 2000.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: