Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'enfronta a quinze anys de presó per disparar a dues persones en un bar de Cambrils

L'acusat d'assassinat en grau de temptativa serà jutjat aquest divendres a l'Audiència de Tarragona

L'acusat d'assassinat en grau de temptativa serà jutjat aquest divendres a l'Audiència de Tarragona L'acusat d'assassinat en grau de temptativa serà jutjat aquest divendres a l'Audiència de Tarragona ARXIU / ACN
Successos ACN
Dimecres, 20 abril 2022 09:37

L'Audiència de Tarragona jutjarà aquest divendres un home de 32 anys acusat d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa, un de lesions amb ús d'arma de foc i un altre de tinença il·lícita d'armes modificades. Els fets van passar el 10 de juliol del 2020 en un bar de l'avinguda Vilafortuny de Cambrils. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, F.P.P. s'hauria discutit amb un client de l'establiment, hauria anat al seu vehicle per agafar una pistola i li hauria clavat tres trets per l'esquena a boca de canó. A més, hauria disparat "indiscriminadament l'arma a l'interior del local" i un dels trets hauria impactat a la cama d'un segon client. La Fiscalia li reclama quinze anys de presó i vuit de llibertat vigilada.

Tal com detalla l'escrit de Fiscalia, cap a quarts de dues de la matinada, F.P.P. hauria mantingut una conversa amb una de les víctimes i hauria dit: "aquest no sap qui soc, vaig a buscar la sense plom". Després d'això va anar al vehicle i va agafar un revòlver, pel qual no tenia llicència i que a més estava prohibit perquè estava modificat.

En tornar a entrar al local, es va acostar al seu interlocutor per l'esquena i "amb la intenció d'acabar amb la seva vida i amb la consciència del risc que implicava" va treure l'arma de foc "i va disparar a boca de canó", sense que la víctima pogués "prevenir l'atac ni defensar-se". Posteriorment, "amb l'ànim d'atemptar contra la integritat física aliena, va disparar indiscriminadament l'arma a l'interior de l'establiment, i un dels projectils va impactar a la cama" d'un altre home. Des de l'endemà dels fets, F.P.P. és a la presó sense fiança.

La Fiscalia també apunta que F.P.P. presentava "una alteració psíquica com a conseqüència de dependència politòxica i trastorn intel·lectual lleu", fets que alteraven "lleument" les seves capacitats. Com a conseqüència dels fets, la primera víctima va patir ferides greus en zones de risc vital i va haver d'estar cinc dies a l'UCI i setze més a l'hospital. La segona, que va patir un tret a la cama, va estar hospitalitzat cinc dies.

Així, pel delicte d'assassinat en grau de temptativa el ministeri fiscal demana deu anys de presó i inhabilitació per exercir el dret de sufragi passiu, vuit anys de llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de les dues víctimes per un període de vuit anys superior a la pena de presó que s'imposi. A més, pel delicte de lesions amb ús d'arma de foc li reclama tres anys de presó i inhabilitació per exercir el dret de sufragi passiu. Finalment, pel delicte de tinença il·lícita d'armes li demana dos anys de presó i inhabilitació per exercir el dret de sufragi passiu més. Alhora, en concepte de responsabilitat civil, la Fiscalia considera que hauria d'indemnitzar amb 16.275 euros la primera víctima; i amb 9.415 euros, la segona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: