Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Condemnen un exregidor de Calafell a cinc anys d'inhabilitació per haver anul·lat quasi 800 multes de trànsit

Francisco Clavero haurà de pagar més d'11.500 euros a l'Ajuntament pel perjudici econòmic a les arques municipals

L'exregidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Clavero, és considerat autor d'un delicte de prevaricació per haver retirat més de 770 multes de trànsit L'exregidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Clavero, és considerat autor d'un delicte de prevaricació per haver retirat més de 770 multes de trànsit ARXIU / AJUNT. DE CALAFELL
Successos ACN
Dimecres, 23 Març 2022 09:58

El jutjat penal número 4 de Tarragona ha condemnat a cinc anys d'inhabilitació l'exregidor de Seguretat Ciutadana Francesc Clavero, considerat autor d'un delicte de prevaricació per haver retirat més de 770 multes de trànsit. Segons la sentència a què ha tingut accés l'ACN, Clavero també haurà de pagar al consistori més d'11.542 euros en concepte d'indemnització pel perjudici econòmic provocat a les arques municipals entre els anys 2011 i 2015. La majoria de les sancions eren relacionades amb infraccions a la zona blava, que Clavero va perdonar a familiars directes i a empreses on aquests treballaven. També va anul·lar multes seves, a altres regidors de l'equip de govern d'aquell mandat, a les seves famílies i a persones del seu entorn.

Durant la instrucció del cas, Clavero va al·legar que les multes retirades eren de vehicles particulars que prestaven una funció oficial quan van ser denunciats. El mateix regidor de CiU va asseverar que va perdonar les multes sota un criteri de "màxima objectivitat".

A la sentència, el jutge té en compte que Clavero va abonar 15.000 euros abans del judici en concepte de responsabilitat civil i despeses derivades del procediment judicial. Tant el condemnat, com la fiscalia com l'Ajuntament de Calafell –personat com acusació popular- no tenen previst recórrer la sentència, de manera que aquesta és ferma.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: