Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pistoler atrinxerat a Riudoms està en estat crític, és "molt perillós" i tenia "una quantitat d'armes considerable"

Els fets s'han originat a l'empresa on havia treballat després d'una discussió amb altres empleats

Imatge del cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Josep Maria Estela, durant la roda de premsa acompanyat de la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès Imatge del cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Josep Maria Estela, durant la roda de premsa acompanyat de la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès TERESA PALLARÈS
Successos ACN
Dimarts, 14 Desembre 2021 20:34

L'home que aquest dimarts ha ferit de gravetat quatre persones –una de les quals un mosso- a Tarragona i Riudoms es troba en estat crític, a conseqüència dels impactes de bala que ha rebut durant l'operatiu policial que l'ha abatut. Segons ha explicat el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Josep Maria Estela, l'home és "molt perillós" i duia "una quantitat d'armes considerable". Després de l'operatiu ha estat traslladat en helicòpter a un hospital de Barcelona, que Estela no ha volgut concretar. Tal com ha indicat, els fets s'han originat al matí en una oficina de l'empresa de la qual havia estat treballador després d'una discussió entre ell i altres membres de la companyia, als quals ha disparat abans de fugir.

Estela ha relatat els fets d'aquest dimarts cronològicament i ha indicat que gràcies a diversos testimonis han pogut saber que havia fugit amb un cotxe després de l'atac a l'oficina de l'empresa Securitas de la plaça Prim de Tarragona, cap a un quart de dotze del migdia. Per tal d'atrapar-lo, els Mossos han activat el dispositiu Gàbia per controlar tots els accessos de la ciutat, però l'individu abans ha pogut escapar-se. La policia ha activat el Grup Especial d'Intervenció (GEI) i un helicòpter per localitzar-lo.

Cap a un quart d'una del migdia una dotació de paisà dels Mossos ha localitzat el cotxe del fugat. "L'home s'ha assabentat que el seguien, ha baixat del vehicle i ha disparat trets als agents. D'aquests, un ha ferit un dels Mossos", ha indicat. El policia ha estat traslladat en helicòpter a un hospital, es troba estable i no es tem per la seva vida. "Té un tret de bala d'entrada i sortida però no li afecta cap òrgan vital", ha assegurat el comissari.

Atrinxerat a Riudoms

Després d'atacar els Mossos ha fugit i un testimoni ha advertit els policies que una persona "amb característiques similars" havia entrat en una zona de masies del terme municipal de Riudoms. "Davant la perillositat de l'individu i tenint en compte l'actuació del matí hem decidit que fos el GEI els que fessin les comprovacions", ha revelat. Una estona després han confirmat que l'havien localitzat.

Ja amb el dispositiu organitzat a l'entorn de la casa, han activat el grup negociador per tal "d'intentar buscar el màxim d'eines per aconseguir que la persona deposés la seva actitud". "Hem intentat totes les accions de negociació però de seguida hem vist que no serviria de res. La seva resposta han estat trets cap als agents", ha manifestat Estela. Davant d'això, els policies han fet algun "tret intimidatori" que no ha tingut efecte. "Hi ha hagut intercanvi de trets i el GEI l'ha aconseguit neutralitzar", ha concretat. Al moment, serveis d'emergència mèdica l'han atès i ha quedat ferit crític a causa dels impactes de bala.

Amb tot, les diligències continuen obertes i els Mossos compareixeran demà al jutjat de guàrdia de Tarragona per explicar les actuacions que han dut a terme. Sobre el pistoler, Estela ha dit que "coneixia el món de les armes" i que eren armes de tir esportiu, així com que durant la jornada en duia més de tres a sobre. No ha volgut concretat si l'home té antecedents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: