Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Intervenen 350 quilos de precursors d'explosius en un garatge comunitari d'un bloc de pisos de Reus

La Guàrdia Civil denuncia administrativament un home per una infracció molt greu a la llei de precursors

Imatge d'un agent TEDAX revisant els bidons amb clorat potàssic intervinguts per la Guàrdia Civil en un garatge comunitari de Reus Imatge d'un agent TEDAX revisant els bidons amb clorat potàssic intervinguts per la Guàrdia Civil en un garatge comunitari de Reus GUÀRDIA CIVIL
Successos ACN
Diumenge, 21 Novembre 2021 11:37

La Guàrdia Civil ha intervingut 350 quilos de precursors d'explosius en un garatge comunitari d'un bloc de pisos de Reus. Concretament, els agents han trobat set bidons de 50 quilos cadascun de clorat potàssic, un element que pot ser utilitzat en la fabricació d'explosius. El material es trobava emmagatzemat sense cap mesura de seguretat. L'operatiu policial es va realitzar fa deu dies i va acabar amb una denúncia administrativa a un home d'uns seixanta anys per una infracció molt greu a la llei de precursors. El denunciat venia il·legalment el material a través d'internet. La substància intervinguda provenia d'una empresa de fabricació de fulminants, que va tancar fa anys, i va ser retirada per agents TEDAX.

Segons la Guàrdia Civil, el clorat potàssic intervingut tenia una concentració del 99,8%, el que implica que la venda a particulars està prohibida. El comerç de substàncies químiques precursores d'explosius està restringit i regulat al conjunt de la Unió Europea per evitar la fabricació il•legal d'explosius.

La investigació policial es va iniciar el passat mes de setembre, quan es va detectar un intent de venda il·legal d'aquest producte a través d'internet. Es tracta d'una de les confiscacions més importants d'aquest tipus a l'estat espanyol en els darrers anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: