Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detenen una parella que feia transaccions de criptomònedes piratejant els ordinadors d'una botiga de Tarragona

Controlaven remotament els ordinadors que han patit danys per valor de 20.500 euros

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra ARXIU / INFOCAMP
Successos ACN
Dimarts, 02 Novembre 2021 17:03

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona de 33 anys acusats d'haver instal·lat programari fraudulent en setze ordinadors d'una botiga de Tarragona. Els arrestats van manipular els aparells amb un programa de 'mineria' per fer transaccions i obtenir criptomonèdes a mode de recompensa. Aquest sistema va deteriorar els ordinadors, que eren controlats de forma remota, amb danys que superen els 20.500 euros. A partir de les càmeres de seguretat, els Mossos van poder identificar els autors dels delictes d’intrusió en sistemes informàtics, estafa i danys. Tots dos estan en llibertat, la dona amb l'obligació de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerida, mentre que l'home ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La instal·lació del programari fraudulent va tenir lloc el 14 d'octubre en un establiment comercial ubicat a les Gavarres. A partir d'aquesta data, els empleats van detectar que els ordinadors no rendien a la potència habitual i que els ventiladors feien molt de soroll. Les targetes gràfiques també van quedar greument afectades per aquest ús.

Per tal d'ocultar la seva identitat digital, els arrestats van utilitzar uns servidors que simulaven que l'estafa s'estava produint des dels Estats Units. Tot i això, els investigadors van poder comprovar que poc abans de descobrir-se la manipulació, una parella havia visitat la botiga i havia preguntat pel funcionament d'aquells ordinadors. A les imatges de les càmeres de seguretat, els agents van detectar que l'home va introduir un llapis de memòria en un moment en què el treballador que els atenia no el mirava. En el registre al domicili de la parella, els Mossos d'Esquadra van localitzar diversos elements que els relacionen amb els fets delictius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: