Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arxiven el cas pels suposats abusos a menors per part del mossèn de Constantí

L'Arquebisbat destaca que la justícia ha conclòs, com ells, que no ha quedat justificada la comissió de cap delicte

Imatge d'arxiu de l'entrada a l'Arquebisbat de Tarragona, el 29 d'octubre del 2021 Imatge d'arxiu de l'entrada a l'Arquebisbat de Tarragona, el 29 d'octubre del 2021 NÚRIA TORRES
Successos ACN
Divendres, 29 Octubre 2021 16:59

La justícia ha decretat el sobreseïment i l'arxiu definitiu del cas dels presumptes abusos a menors per part del que va ser mossèn de Constantí, Francesc Xavier Morell, segons ha informat l'Arquebisbat de Tarragona. Les investigacions es van iniciar el febrer del 2020 a petició de l'Arquebisbat. Aquest ha explicat que s'ha arxivat el cas perquè el jutge creu que "no resulta degudament justificada la perpetració de cap delicte" per part del mossèn. Conclusió que l'Arquebisbat assegura que coincideix amb la investigació canònica que va impulsar el juny del 2020. Per això, ha reclamat "més fermesa" en el respecte a la presumpció d'innocència, en considerar que no ha estat així en aquest cas.

El cas va sortir a la llum el febrer del 2019, juntament amb un segon sobre el mossèn d'Arbeca, quan van ser destituïts en saber-se que havien estat investigats pel Vaticà per presumptes abusos infantils, en uns fets que es remunten al 2015 i 2016. El juny del 2020, l'Arquebisbat de Tarragona va concloure que no veia cap "prova delictiva" contra els dos mossens.

L'Arquebisbat ha rebut ara la notificació de l'arxiu de manera formal a través de Morell. Aquest mateix divendres la tramès a la Santa Seu per tal que la Congregació per a la Doctrina de la Fe l'adjunti al seu expedient canònic i pugui així revisar les mesures cautelars imposades.

L'Església ha afirmat que la conclusió d'aquest cas els porta a demanar més fermesa no només en el respecte a la presumpció d'innocència sinó també del dret a la honorabilitat de tothom, "també dels preveres", ja que han assegurat que en alguns moments de la cobertura d'aquets cas no es van respectar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: