Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de persones es concentren a Montblanc per condemnar l'agressió sexual a dues menors

L'alcalde Pep Andreu es disculpa per no haver pogut aturar la festa il·legal en la qual es van produir els fets

Imatge d'un grup de manifestants a la concentració de Montblanc contra la violència masclista, el 22 de setembre del 2021 Imatge d'un grup de manifestants a la concentració de Montblanc contra la violència masclista, el 22 de setembre del 2021 ELOI TOST / ACN
Successos ACN
Dimecres, 22 Setembre 2021 20:52

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a Montblanc per condemnar la violència masclista, després de l'agressió sexual a dues menors que es va produir la nit del passat 10 de setembre en un botellot. L'Ajuntament de Montblanc ha condemnat els fets i l'alcalde, Pep Andreu, s'ha disculpat per no haver pogut aturar la festa il·legal en la qual es van produir les agressions i que va reunir un miler de persones a tocar del cementiri. Membres de la corporació municipal han llegit un manifest conjunt en el qual han rebutjat la violència masclista i representants del col·lectiu feminista Na Solera han reclamat més pedagogia i accions concretes per lluitar "contra aquesta xacra".

                                           Pancarta exhibida pel col·lectiu feminista Na Solera: 

Na Solera concentració Montblanc

Andreu ha remarcat que no era una festa de l'ajuntament, però ha manifestat que potser no van ser prou diligents a l'hora d'establir vigilància. "Mai serem prou eficaços amb les agressions sexuals, i ni nosaltres, ni els Mossos ni la Guàrdia Urbana vam saber la magnitud d'aquesta festa" que es va convocar per xarxes socials i grups de WhatsApp, ha comentat.

                              L'alcalde, Pep Andreu, i la resta de membres de la corporació municipal: 

concentració Montblanc autoritats

Per la seva banda, Marta Veses, membre de Na Solera, ha lamentat la poca presència de gent jove a la concentració per condemnar uns fets "intolerables". A més ha reclamat "autoorganització, consciència i convenciment" a la joventut per eliminar la violència masclista "d'arrel". En el discurs institucional s'ha fet referència a la "responsabilitat" dels homes a l'hora de prevenir i denunciar accions masclistes. Finalment, als agressors se'ls ha indicat que "no hi haurà espai per la impunitat".

Els fets es van produir la nit del 10 de setembre en una festa il·legal a tocar del cementiri de Montblanc en la qual hi van participar un miler de persones. Dues noies menors de setze anys van denunciar hores després davant dels Mossos agressions i abusos sexuals. Aquest dilluns els agents van detenir un home de 21 anys de Vila-rodona i dimarts el jutjat d'instrucció 3 de Valls en va decretar la presó provisional comunicada i sense fiança.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: