Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Desarticulat un grup de lladres per robatoris amb força i violents contra propietaris d'establiments xinesos

Els homes vigilaven els comerços i seguien fins a casa els seus responsables

Imatge captada per una càmera d'un dels autors de vuit robatoris amb força a domicilis, entrant en una casa Imatge captada per una càmera d'un dels autors de vuit robatoris amb força a domicilis, entrant en una casa MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Diumenge, 02 Mai 2021 11:28

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han detingut tres homes com a presumptes autors de vuit robatoris amb força a domicilis, un robatori violent i per pertinença a grup criminal. El grup de presumptes lladres cometien robatoris a domicilis de ciutadans d'origen xinès que regentaven comerços. La investigació va començar el març, quan es va detectar un augment de denúncies relacionades amb robatoris amb força a domicili en què les víctimes sempre eren ciutadans xinesos propietaris de negocis que generaven ingressos importants. El grup, itinerant, seleccionava establiments segons els seus beneficis econòmics i quan tancaven, seguia els propietaris fins a casa per robar-los.

Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, en un dels robatoris els lladres van arribar a endur-se fins a 53.000 euros en metàl·lic.

La investigació policial es va precipitar el 23 d'abril la investigació perquè el grup va intentar un altre robatori a Tarragona i la Guàrdia Urbana va poder detenir un dels lladres mentre fugien i, unes hores després, els altres dos.

L'endemà els agents van fer una entrada i escorcoll al domicili dels autors del robatori a Salou. Els mossos van recuperar diversos dels objectes sostrets així com peces de roba utilitzades durant els robatoris. Els investigadors han pogut relacionar els tres detinguts amb vuit robatoris amb força a domicili i un robatori violent.

La investigació continua oberta, perquè la policia creu que els lladres formen part d'una estructural criminal més gran juntament..

Alguns dels arrestats tenen antecedents per fets similars a Bèlgica, Holanda, França, Àustria, Eslovènia i Portugal, fet que demostra la itinerància d'aquest tipus de delinqüència per tot Europa.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 26 d'abril i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots tres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: