Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Denuncien l'agressió a un ecologista després d'una concentració a les obres del parc eòlic Lo Vedat del Pany

La plataforma Xarxa Sud acusa el promotor de l'obra d'agredir al jove de Riudecanyes, que denunciarà els fets davant els tribunals

Ferides a les cames del jove de Riudecanyes Ferides a les cames del jove de Riudecanyes XARXA SUD
Successos Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Setembre 2020 20:36

Un jove ecologista de Riudecanyes va resultar agredit, el passat 17 de setembre, cap a les 21h, a l'ermita de Puigcerver, unes hores després del berenar reivindicatiu i concentració que es va fer al lloc de les obres de la central eòlica que es realitzen a la partida del Vedat del Pany, -aprop de l'ermita-, entre els termes de Riudecols i Duesaigües i a tocar d'Alforja. Segons ha denunciat la plataforma Xarxa Sud, a través d'un comunicat, l'autor de l'agressió hauria estat el mateix promotor de les obres, J.C.B., amb l'ajuda d'un conegut seu.

Els fets, segons Xarxa Sud

Segons el relat que ha fet públic Xarxa Sud, en acabar el berenar del dijous passat els assistents es van anar retirant del lloc de les obres. El jove de Riudecanyes, que havia participat en el berenar reivindicatiu, va sorprendre's al no trobar les claus que havia deixat momentàniament dins del seu vehicle. Per aquest motiu, va trucar el servei d'assistència i es va quedar sol esperant durant vora una hora, enmig de la foscor.

Segons denuncia Xarxa Sud, pocs instants després d'haver arribat la grua del servei d'assistència, també ho va fer el promotor de l'obra, J.C.B., que "va voler fer fotos a la matrícula del cotxe, increpant-lo amb provocacions fins que va acabar agafant-lo pel coll" i, segons el mateix relat, en cap moment, "el jove agredit va voler exercir la violència". Però l'agressor hauria continuat fent fotos del vehicle del jove i aquest el va instar a què parés, intentant impedir que el continués gravant amb el telèfon mòbil. I hauria estat en aquest moment quan el promotor hauria trencat el vidre posterior del cotxe del jove.

                                           El vehicle del jove, amb els vidres trencats: 

cotxe agredit ermita Puicerver

Quan el propietari del vehicle es va apropar a demanar explicacions, "el promotor es va abalançar violentament contra el noi caient els dos a terra". El comunicat de denúncia de Xarxa Sud continua explicant que, de sobte, un altre home, conegut del promotor "va aparèixer i es va afegir a la confrontació donant múltiples cops i poduint diverses ferides a la víctima de l'atac". Això hauria provocat la trencadissa de la motxilla -que portava el jove a l'esquena- i la pèrdua de les seves pertinences, fins que tots dos acabarien caient damunt d'uns esbarzers. 

El gruista del servei d'assistència, en presenciar aquests fets, va trucar als Mossos d'Esquadra. Però segons el jove, el promotor i l'acompanyant haurien pujat al seu vehicle, amb els objectes que havien caigut de la seva motxilla, i haurien marxat sense esperar la policia. Segons Xarxa Sud, "el xicot va demanar-los que esperessin la patrulla dels Mossos, però ells desoeixen i després d'una forta accelerada, intenten atropellar-lo". El jove, sorprès, "va arramblar-se sense poder evitar que el cotxe de l'agressosr li raspés el peu esquerre", denuncia del comunicat. El jove va haver de ser traslladat la mateixa nit a l'Hospital de Sant Joan de Reus per ser atès pel servei d'urgències i on es va fer un part de lesions.

En els propers dies, el jove interposarà una denúncia davant dels tribunals per tal d'aclarir els fets.

Finalment, des de Xarxa Sud condemnen l'agressió i dona suport a la víctima. També aclareix que "davant la violència de l'agressió hem decidit mantenir l'anonimat de l'agredit", alhora que volen deixar clar que "tots els actes que convoquem són pacífics i seguirm animant a tothom a participar-hi".  

Festa a la Muntanya 'Per l'energia eòlica i contra la massificació'

Xarxa Sud i Delterpa de Riudecols han convocat un nou acte de caire festiu i reivindicatiu, per aquest dimarts 22 de setembre, a les 18h, a l'ermita de Puigcerver. Es tracta de la Festa a la Muntanya amb el lema "Per l'energia eòlica i contra la massificació", que comptarà amb la música dels Impaktats i de Xavier Macaya. També es farà la pintada d'un mural a la zona.

L'organització demana a les persones participants que portin una samarreta de color clar per imprimir-la allí mateix. També recorden que cal portar la mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: