Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ingressen a presó dos joves per robar cadenes d'or a gent gran amb el mètode de l'estrebada a Tarragona

A Calafell també es deté i s'empresona un noi pel mateix delicte

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra ARXIU / INFOCAMP
Successos ACN
Dimarts, 07 Juliol 2020 11:09

Dos joves, de 18 i 19 anys, han ingressat a presó per robar cadenes d'or pel carrer a gent gran amb el mètode de l'estrebada al centre de Tarragona. Els Mossos van detenir aquest dissabte els lladres, de nacionalitat marroquina i veïns de Tarragona, com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb violència i encobriment. Es va establir un dispositiu policial arran d'un seguit de fets els darrers dies a Tarragona on hi havia hagut estrebades a persones grans i es van detenir els joves. Es dona el cas que a Calafell també es va detenir diumenge un noi de 19 anys d'origen marroquí que havia estirat una cadena d'or d'un vianant pel carrer. Un sergent dels Mossos fora de servei va immobilitzar el lladre, que també ja es troba a presó.

Segons han informat fonts de la policia catalana a l'ACN, un veí de Calafell va ser víctima d'una estrebada aquest diumenge a quarts de deu del matí per la zona del carrer del Carme, pròxim al carrer de Vilamar. El sergent, que sortia d'un establiment, va veure l'home corrent darrere un noi, cridant que li havia pres una cadena.

El policia va aturar el lladre, que anava en direcció cap a ell, i el va immobilitzar. Diversos veïns de la zona van acostar-s'hi per ajudar a retenir-lo, donat que el noi oferia resistència. Donava puntades de peu i fins i tot va intentar mossegar el policia per poder fugir, mentre l'agent, que es va identificar, li repetia que desistís de l'actitud violenta.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra que es va desplaçar al lloc dels fets va detenir el jove pel delicte de robatori amb violència i intimidació i es va poder recuperar la cadena. El detingut, que ha ingressat a presó, acumula tres antecedents per altres fets -resistència i desobediència a l'autoritat i ocupació il·legal.

Dos lladremaners de Tarragona, a presó

Pel que fa al dispositiu muntat a Tarragona per enxampar els dos lladremaners, aquest dissabte, pels volts de les 20.55h, agents de paisà van observar un dels joves, conegut per cometre aquesta tipologia delictiva, que es trobava per la Rambla Vella amb actitud vigilant.

Acte seguit, els mossos van seguir-lo per diversos carrers de la Part Alta de la ciutat. Va ser a l’altura del carrer Cós del Bou quan l’individu va començar a accelerar el pas i des de lluny els agents van poder observar com es dirigia a una persona d’avançada edat i fugia corrents direcció Baixada de les Peixateries.

Immediatament, els agents van atendre l’home i van comprovar que acaba de ser víctima d’una estrebada i que li havien sostret el collaret d’or. Llavors, van activar la resta de dotacions que participaven al dispositiu.

Els mossos van localitzar l’autor de l’estrebada, acompanyat d’un altre jove, quan aquests es trobaven al carrer Sant Andreu. Els agents van escorcollar-los i a un d’ells se li va localitzar el penjoll de la víctima. A més, en una paperera molt propera van trobar una altre cadena d’or amagada, la qual provenia d’un altre robatori pel mètode de l’estrebada.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir a un dels joves pel robatori violent. Es dona la circumstància que el detingut havia quedat en llibertat aquell mateix matí després d’haver estat arrestat a Tarragona per uns fets similars.

Gestions posteriors a comissaria, van relacionar el detingut amb tres robatoris violents de collarets d’or comesos aquell mateix dia a la confluència entre carrer Unió i Rambla Nova, carrer Reding i carrer Armanyà de Tarragona. Al segon jove, tot i no poder acreditar que cometés activament els robatoris sí que se’l va detenir per encobriment.

Els detinguts, que acumulen nou i set antecedents policials per delictes contra el patrimoni, majoritàriament per robatoris violents, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona ahir i l’autoritat judicial va decretar el seu ingrés a presó.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: