Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alliberen una veïna d’Alforja retinguda a casa durant mesos

Els Mossos detenen dues persones que s'havien instal·lat a l’immoble i mantenien la dona aïllada dins una habitació

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra ARXIU / INFOCAMP
Successos ACN
Divendres, 19 Juny 2020 17:38

Els Mossos d’Esquadra han alliberat una veïna d’Alforja que durant mesos havia estat retinguda dins de casa seva per dues persones que havien anat a viure amb ella a l'immoble. Es tracten d’un home i una dona, que la víctima coneixia prèviament, i la mantenien tancada en una habitació. Els Mossos d’Esquadra van detenir-los aquest dimecres a la tarda pels delictes de maltractament en l’àmbit de la llar i detenció il·legal. La víctima és una dona molt coneguda al poble. La seva desaparició havia passat força inadvertida a causa del confinament. Serveis Socials de l'Ajuntament i la metgessa del poble feien seguiment de la víctima, que pateix una malaltia mental. Les alarmes van saltar quan va deixar d'anar a les visites mensuals.

Segons ha pogut saber l'ACN, mesos enrere la víctima i el detingut havien iniciat una relació i, posteriorment, ell i una dona d'edat avançada van anar a viure plegats a la casa. Les alarmes van saltar quan la víctima va començar a absentar-se de les visites mèdiques i al seu domicili no responia ningú. Al març l'Ajuntament va engegar un procediment judicial, però l'estat d'alarma va alentir el procés. El testimoni d'un veí, que va veure la víctima demanant auxili des d'una finestra i que algú l'empenyia cap a l'interior, va precipitar-ho tot. Agents policials es van personar a la casa i, en no obrir-los la porta i sentir soroll a dins, van accedir-hi a través d’una finestra.

A l'interior van descobrir l'estat deplorable en el qual vivien els dos detinguts i la dona, dins d'una habitació amb només un matalàs al terra. Segons fonts pròximes al cas, la víctima estava molt prima i en estat de xoc. Alguns veïns del poble afirmaven haver-la vist molt desmillorada quan va ser recollida en ambulància i traslladada a l'hospital. Els dos detinguts, l'home de 53 anys, i la dona, de 76 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i amb domicili al lloc dels fets, van passar a disposició judicial aquest dijous al jutjat d'instrucció número 3 de Reus. El jutge va decretar llibertat amb mesures cautelars, amb ordre d'allunyament de la víctima i del lloc de residència.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: