Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Guàrdia Civil intervé un cocodril dissecat al Parc Samà de Cambrils

L'animal, una espècie en perill d'extinció, estava exposat al públic penjant d'una paret en una zona de restauració

L'animal, una espècie en perill d'extinció, estava exposat al públic penjant d'una paret en una zona de restauració L'animal, una espècie en perill d'extinció, estava exposat al públic penjant d'una paret en una zona de restauració SEPRONA / GUÀRDIA CIVIL
Successos ACN
Dimecres, 10 Juny 2020 12:29

El Seprona de la Guàrdia Civil ha decomissat un cocodril dissecat al bar del Parc Samà, de Cambrils. L'animal, que pertany a una espècie en perill d'extinció, estava exposat al públic, dins del parc. Segons fonts de la Guàrdia Civil, es tracta d’un exemplar de cocodril cubà, naturalitzat per taxidèrmia, que s'exposava a la zona de restauració. El Seprona lluita contra el tràfic il·legal d’espècies amenaçades, protegides o en perill d’extinció. La setmana passada va inspeccionar diversos nuclis zoològics de la demarcació. Al parc es va localitzar el rèptil dissecat, penjant d’una de les parets de l'antiga bodega. L’establiment no disposava de cap documentació que emparés la situació legal de l’animal.

Els agents van parlar amb el responsable de l'espai perquè aportés documentació del cocodril dissecat, en relació a la seva procedència o justificant de l’origen de l’espècie, així com documents que emparessin la situació legal i la propietat. Tant l'amo com la veterinària dels animals del parc van reconèixer no tenir cap documentació. A partir d’aquí, els agents van procedir a intervenir l’animal i posteriorment es va deixar sota custòdia del responsable, amb l’obligació de retirar-lo de la zona d’exposició pública.

El Seprona va tramitar denúncia per diverses infraccions per contraban, donat que no disposaven de cap tipus de documentació legal que empares la tinença d'una espècie protegida en perill d'extinció, i d'exercir l'activitat comercial d'aquesta espècie. En aquest sentit, es va informar dels fets a la Dependència de Duanes i Impostos Especials de Tarragona. La Guàrdia Civil recorda que seguirà vetllant per eradicar la importació , exportació, comerç, tinença i circulació d'animals en perill d'extinció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: