Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Almenys set detinguts i 2.000 plantes de marihuana intervingudes pels Mossos d'Esquadra al Tarragonès

La policia fa mitja dotzena d'entrades i registres a Vila-seca, El Catllar, Salou i la Pineda

Imatge d'una plantació de marihuana en una nau industrial de Vila-seca Imatge d'una plantació de marihuana en una nau industrial de Vila-seca MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Dimarts, 09 Juny 2020 14:26

Els Mossos d'Esquadra han detingut set homes al Tarragonès acusats de formar part d'una organització criminal especialitzada en el cultiu interior de marihuana. Durant l'operatiu que s'ha fet aquest dimarts s'han intervingut prop de 2.100 plantes de marihuana, 17.000 euros en efectiu i una arma de foc amb munició. Els agents han fet mitja dotzena d'entrades i registres simultànies, tres de les quals a Vila-seca, i la resta al Catllar, Salou i la Pineda. Entre els detinguts hi ha un empresari que aprofitava la seva capacitat logística i entramat comercial per promoure l'activitat criminal. En aquest sentit, tenia a VIla-seca dues naus de la seva empresa preparades per acollir una plantació amb un potencial de 3.000 plantes, segons Mossos.

Els arrestats són sis homes de nacionalitat albanesa i un altre de nacionalitat espanyola, tots veïns del Tarragonès. Se'ls acusa d'un suposat delicte contra la salut pública pel cultiu de marihuana, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric perquè tenien la llum punxada. També hi ha una dona investigada pels mateixos fets.

La investigació es va iniciar a principis d'any arran d'unes informacions que apuntaven que en una casa del Catllar s'hi cultivava marihuana. Els mossos van comprovar que durant les nits s'escoltava contínuament sorolls de maquinària d'aires condicionats i que la casa desprenia una forta olor a marihuana.

L'organització tenia tres estaments diferenciats: els jardiners, els instal·ladors i la direcció del grup, que comptava amb la participació d'un empresari que aprofitava el seu patrimoni i entramat comercial per destinar-lo a aquesta activitat criminal. A més, segons els Mossos l'empresari es reunia sovint amb el cap de l'organització i participava de forma activa i directa amb l'activitat criminal, atès que supervisava i col·laborava amb les tasques d'instal·lació de la futura plantació que havia d'ocupar les dues naus que pertanyien a la seva empresa fins feia dos mesos aproximadament.

Durant la investigació els Mossos també van poder vincular directament l'organització amb una plantació de més de 3.000 plantes de marihuana que es va localitzar a Abrera (Baix Llobregat) a mitjan gener.

Amb les entrades i registres d'aquest dimarts els Mossos donen per desarticulada l'organització criminal. S'han intervingut prop de 2.100 plantes de marihuana, 17.000 euros en efectiu, quatre vehicles d'alta gamma, una arma curta semiautomàtica del calibre 22 i dues caixes de munició, més de 100 transformadors i làmpades, gran quantitat de terminals de telefonia mòbil, humidificadors, aparells d'aire condicionat i documentació, entre d'altres objectes.

En dues de les naus de Vila-seca hi havia part de la instal·lació finalitzada i 1.000 torretes preparades per ser plantades amb un potencial de cultiu que podria haver superat amb escreix les 3.000 plantes. Una vegada s'han finalitzat les diferents entrades, la companyia subministradora ha tallat les connexions il·legals a les escomeses de fluid elèctric.

Els set detinguts resten en dependències policials a l'espera de passar en les properes hores a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: