Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Denuncien un home que feia excavacions arqueològiques furtives a Banyeres del Penedès

A l'individu, de 60 anys, se l'acusa d'un delicte contra el patrimoni

Els Mossos han denunciat un home que saquejava peces de l'època íbera d'un jaciment iber a Banyeres del Penedès Els Mossos han denunciat un home que saquejava peces de l'època íbera d'un jaciment iber a Banyeres del Penedès MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Diumenge, 31 Mai 2020 00:21

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 60 anys per extreure peces arqueològiques de manera furtiva en un jaciment iber de Banyeres del Penedès (Baix Penedès). L'individu, de 60 anys i de nacionalitat espanyola, ha estat denunciat per un presumpte delicte contra el patrimoni històric.

Segons un comunicat de la policia, els fets es remunten al 18 de gener, quan van rebre l'avís que hi havia una persona amb un detector de metalls fent recerques entre les vinyes a les Masies de Sant Miquel, a Banyeres de Penedès. Fins al lloc s'hi va desplaçar una dotació de seguretat ciutadana que el va localitzar i identificar. L'home va dir que buscava objectes antics com a passatemps i en escorcollar-lo li van trobar 9 peces de ceràmica i metall.

Els agents dels Mossos d'Esquadra van denunciar l'home i li van intervenir les peces i les eines d'excavació, una pala petita i el detector de metalls.
Arran d'aquests fets, la policia catalana va posar en marxa una investigació per determinar la procedència del material intervingut. Els investigadors van comprovar que l'home no disposava de cap autorització per a l'activitat que estava duent a terme, ni del propietari del terreny ni del Departament de Cultura. A més amb el suport tècnic del Departament de Cultura es va determinar que les peces intervingudes eren de l'època ibera dels Jaciments arqueològics de la zona.

A través d'un comunicat, la policia catalana ha recordat que el saqueig d'aquests jaciments arqueològics és un greu atac al Patrimoni Històric i per extensió al seu valor científic cultural. "Els elements sostrets minven el valor del conjunt, descontextualitza els objectes presents i afecta la informació científica que es pot obtenir amb un treball de camp rigorós", han destacat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: