Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els delictes contra el patrimoni baixen un 80% a Reus durant el període de confinament

En la darrera setmana s'han aixecat 524 actes i s'han fet quatre detencions

Imatge d'un control de trànsit per compliment de confinament de la Guàrdia Urbana de Reus Imatge d'un control de trànsit per compliment de confinament de la Guàrdia Urbana de Reus REUS.CAT
Successos ACN
Dijous, 16 abril 2020 16:50

Els delictes contra el patrimoni s'han reduït a Reus al voltant del 80% durant el període de confinament obligat a causa del decret d'estat d'alarma, segons les dades que s'han analitzat aquest dijous en la reunió setmanal de la comissió de coordinació per a la seguretat. Entre el 9 i el 15 d'abril, els diferents cossos de seguretat que operen a Reus han aixecat 524 actes per incompliment de l'ordre de confinament i han detingut quatre persones per desobediència greu o reiteració, una de les quals duia catorze actes acumulades. També s'han obert diligències contra 22 persones per desobediència greu sense detenció.

Tot i que el número d'actes es manté semblant al de les darreres setmanes, segons informa l'Ajuntament, sí que ha variat la tipologia de controls, ja que s'han identificat més persones que es desplaçaven en vehicle, fruit dels controls de trànsit que es van instal·lar a les sortides de la ciutat per evitar desplaçaments a segones residències durant els dies forts de la Setmana Santa.

D'altra banda, la darrera setmana la Guàrdia Urbana ha aixecat quatre actes per sorolls o molèsties veïnals -28 des que es va decretar l'estat d'alarma- i ha fet vuit identificacions de persones sense sostre -35 des de l'inici de la crisi- per derivar-los als Serveis Socials municipals per oferir-los allotjament i higiene.

Incomplir les restriccions de l'estat d'alarma pot comportar denúncies administratives i penals, i pot comportar sancions d'entre 100 i 600.000 euros, segons recorda el consistori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: