Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presó per a un home de Reus per incomplir l'ordre de confinament i causar "alarma" entre la ciutadania

L'home entrava a establiments i s'apropava a la gent per dir-li que estava infectat de coronavirus i que els contagiaria

Imatge de recurs on es pot veure un senyor amb màscara passant per l'avinguda del Canal de Mollerussa on s'hauria d'estar celebrant la Fira de Sant Josep, suspesa pel coronavirus, el 19 de març de 2020. Imatge de recurs on es pot veure un senyor amb màscara passant per l'avinguda del Canal de Mollerussa on s'hauria d'estar celebrant la Fira de Sant Josep, suspesa pel coronavirus, el 19 de març de 2020. ORIOL BOSCH / ACN
Successos ACN
Dilluns, 23 Març 2020 19:07

El jutjat de guàrdia de Reus ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a un home de 37 anys acusat d'incomplir l'ordre de confinament i de causar "alarma" entre la ciutadania, segons ha informat el TSJC. Els Mossos d'Esquadra el van arrestar diumenge al carrer Ample de Reus després que durant els dies previs hagués accedit en diversos establiments de la ciutat sense mostrar "cap respecte" per les altres persones que hi havia a dins o esperant. En concret, l'home s'apropava a altres persones i els deia que estava infectat de coronavirus i que els contagiaria, segons fonts judicials. La causa està oberta per un suposat delicte de resistència i desobediència greu a l'autoritat.

Segons la interlocutòria de presó del jutjat d'instrucció número 2 de Reus, l'home va incomplir el confinament en una desena d'ocasions sense justificació entre dimecres i divendres de la setmana passada.

Durant aquests episodis, dijous al migdia l'home va acudir a un supermercat de Reus i, segons l'atestat, "va escopir i tossir, no només sobre els treballadors del local i clients que hi havia, sinó també sobre els productes alimentaris". L'home, que presemptava símptomes d'anar begut, es va mostrar agressiu contra els agents policials i es va resistir a la detenció.

També consta que, entre les diferents actes de denúncia aixecades, dijous al vespre va manifestar als agents que "el virus aquell no m'afecta, us afectarà a vosaltres, a mi no perquè amb l'alcohol que porto al damunt el mato".

Segons la interlocutòria, després que dimecres l'identifiquessin per primer cop a la via pública, el van derivar a l'institut Pere Mata. Els facultatius van fer constar en l'informe de conducta un trastorn esquizoafectiu sense especificació, però en tot cas no van considerar necessari l'internament en el centre psiquiàtric. També van fer referència que presentava "manca d'higiene".

La jutgessa justifica la pena de presó provisional pel fet que, atesa la situació d'estat d'alarma, i a banda de l'actitud renuent i obstructiva de l'home, "posa en perill la salut o fins i tot la vida de la resta de persones, tota vegada que no es limita a incomplir l'ordre de confinament passejant sense cap motiu per la via pública, sinó que presenta una conducta altament desafiant, agressiva i de risc, al tossir i escopir de forma expressa tant a les persones com als aliments exposats".

Una actitud que genera "alarma social"

L'home acumula nombrosos antecedents penals i detencions policials per diverses conductes, entre les quals delictes de resistència i atemptats. "En el moment actual i amb l'estat d'alarma, la seva actitud renuent i reiterativa produeix una alarma social important pel risc per a la resta de la població", apunta la jutgessa.

La jutgessa justifica també que l'home té antecedents per trencament de mesura cautelar i de condemna, i que ha risc de reiteració delictiva. A més, segons la interlocutòria, en la vista que s'ha fet aquest dilluns l'home ha negat els fets, ha al·legat que tot és una exageració dels agents i ha manifestat que si vol fer mal té armes a casa i "surt i se'ls carrega a tots".

L'home ha ingressat al centre penitenciari de Mas d'Enric.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: