Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Mossos detenen un lladre multireincident per una quarantena de robatoris amb força a Salou

L'home escalava la façana d'edificis per accedir dins dels habitatges

Detall d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra Detall d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Dissabte, 29 Febrer 2020 16:50

Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre multireincident com a presumpte autor d'una quarantena de robatoris amb força a Salou, al Tarragonès. El van detenir el passat dimecres i es tracta d'un home de 43 anys de nacionalitat senegalès i sense domicili conegut. Les investigacions policials van començar a finals de l'any passat arran de diversos robatoris en pisos de zones de Salou. El detingut suposadament actuava bàsicament en apartaments de segona residència aprofitant que durant l'hivern molts d'ells no estan ocupats. Escalava la façana dels edificis per accedir als habitatges. En un dels edificis de 14 plantes va robar a tots els domicilis entre el primer i el sisè pis, un total 35 apartaments.

Segons expliquen els Mossos a través d'un comunicat, després d'haver escalat la façana de l'edifici, el lladre forçava les finestres o portes corredisses de vidre i un cop a l'interior s'emportava televisors, petits electrodomèstics, aparells d'electrònica, joies i altres petits objectes de valor.

En diverses ocasions, fins i tot hi pernoctava, ja que es van trobar restes d'aliments dels seus àpats i també de substàncies estupefaents. La identificació del sospitós va avançar arran de nous robatoris entre els dies 7 i 20 de febrer en blocs d'apartaments dels carrers Josep Carner i Priorat, i l avinguda Carles Buïgas de la mateixa població.

En una ocasió va haver de fugir quan es va veure sorprès per un veí que va alertar que un home, que havia escalat la façana, estava intentant forçar la porta corredissa d'un dels apartaments del seu edifici.

L home saltava d'una terrassa a una altra o bé de balcó a balcó amb rapidesa per evitar ser detectat. Les investigacions van permetre determinar que prèviament també havia estudiat aquells blocs en què pretenia actuar per tal de no ser sorprès per propietaris o llogaters que hi resideixen tot l any.

A més, utilitzava com a magatzem per dipositar els objectes robats els apartament d'on havia aconseguit una clau perquè els seus propietaris n'havien deixat alguna còpia a l'interior.

L home, el qual durant aquest mes de febrer ha estat detingut en quatre ocasions i acumula prop d'una quinzena d'antecedents policials, la majoria per fets delictius similars, va quedar dimecres en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: