Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Bombers asseguren que la situació a la indústria de la Canonja és "estable" però no està "controlada"

Torra dona un "missatge de tranquil·litat" i garanteix que no hi ha "cap element tòxic"

Incendi de la indústria de la Canonja Incendi de la indústria de la Canonja ACN
Successos ACN
Dimarts, 14 Gener 2020 22:59

Els Bombers han indicat que la situació a la indústria de la Canonja és "estable" però no està "controlada". Així ho ha assegurat Albert Ventosa, cap d'emergències de la regió de Tarragona dels Bombers, que ha concretat que s'està deixant cremar un tanc d'òxid de propilè de l'empresa IQOXE "de forma controlada". "És l'estratègia més segura per mantenir l'entorn fora dels límits d'explosivitat", ha concretat. Per la seva banda el president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat un missatge de "tranquil·litat" a la població del Camp de Tarragona i ha garantit que no hi ha "perill de núvol tòxic" a l'aire. També ha donat el condol a la família de la víctima mortal i ha destacat l'actuació dels cossos de seguretat.

Ventosa ha concretat que els Bombers han treballat amb tres objectius tàctics. Primer, l'atenció a les víctimes "internes i externes" i en la recerca de la persona desapareguda, que seria un treballador de l'empresa. El segon ha estat identificar l'afectació sobre el risc exterior, i han constatat que no hi havia toxicitat en l'aire. Finalment, l'extinció de l'incendi a un dipòsit d'òxid de propilè a IQOXE. "D'aquests tres, en queden dos, la recerca del desaparegut i l'extinció".

Sobre el foc, Ventosa ha assegurat que estan deixant cremar el dipòsit "de forma controlada". "És l'estratègia més segura per mantenir l'entorn fora dels límits d'explosivitat", ha assenyalat. S'han mobilitzat 40 dotacions dels Bombers a l'interior de l'empresa i 40 més a l'exterior. A més s'ha instal·lat un Centre de Comandament Avançat a les immediacions de la companyia afectada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: