Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Penes de fins a sis anys de presó per a una banda de lladres que va actuar a Salou

Els individus van entrar a robar en una casa i van intentar-ho a la del veí

El cas està previst que arribi a judici el 10 de gener a la secció segona de l'Audiència de Tarragona El cas està previst que arribi a judici el 10 de gener a la secció segona de l'Audiència de Tarragona ARXIU / ACN
Successos ACN
Dijous, 02 Gener 2020 12:07

Els cinc integrants d'una banda de lladres s'enfronten a penes de fins a sis anys de presó per entrar a robar en una casa de Salou i intentar-ho a la del veí. Els fets es remunten al febrer passat. Tots cinc estan en situació irregular a l'Estat i la fiscalia demana substituir-los la pena per l'expulsió durant cinc anys un cop accedeixin al tercer grau o se'ls concedeixi la llibertat condicional. Els lladres, d'origen colombià i cubà, es dividien les tasques de conductors, vigilants i autors directes dels robatoris. El ministeri públic destaca que tenien una gran mobilitat geogràfica, com demostra el fet que hi ha altres diligències obertes contra ells per diversos assalts comesos principalment a la zona de Madrid.

Segons relata la fiscalia, cap a les set de la tarda del 25 de febrer els acusats van trencar la porta principal d'entrada a un habitatge de Salou i es van apoderar de diversos objectes que hi havia a dins. Aquell mateix dia i en una hora propera, també van intentar robar en un habitatge veí. Van trencar les persianes de la cuina i del menjador, però no van poder entrar a la casa perquè tenia els vidres blindats.

Tots els individus van ser detinguts el mateix dia i van ingressar en presó provisional el 28 de febrer. En el primer domicili van sostreure pertinences valorades en uns 4.000 euros que la policia va poder recuperar de l'interior d'un vehicle de la banda i retornar-les al propietari.

La fiscalia detalla que el grup havia dividit els rols d'actuació de manera que un d'ells conduïa un vehicle per procurar una fugida ràpida; dos més vigilaven als extrems del carrer amb telèfons mòbils, i els altres dos entraven als domicilis.

Segons el ministeri fiscal, havien començat a actuar unes setmanes abans. De fet, contra ells se segueixen altres diligències per delictes contra el patrimoni comesos als municipis madrilenys de Griñón, San Agustín de Guadalix i Aranjuez, així com a Zamora.

La fiscalia acusa els membres d'aquest grup criminal d'un suposat delicte continuat de robatori amb força en casa habitada. Per a quatre d'ells demana cinc anys i mig de presó i, per al cinquè, sis anys de presó perquè és reincident –l'havien condemnat a dos anys el 2017 per un robatori amb força en un domicili.

A més, el fiscal demana substituir la pena per l'expulsió del territori espanyol quan accedeixin al tercer grau penitenciari o se'ls concedeixi la llibertat condicional amb una prohibició de retorn durant cinc anys. També els reclama que indemnitzin es propietaris dels dos domicilis de Salou amb 4.273 euros i de 2.060 euros, respectivament, en concepte de danys.

El cas està previst que arribi a judici el 10 de gener a la secció segona de l'Audiència de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: