Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mor un home de 84 anys a la platja dels Muntanyans de Torredembarra

L'home es trobava a l'aigua i ha estat rescatat en estat inconscient pel servei de socorrisme / En el moment del succés onejava la bandera verda

Els fets han succeït a la platja dels Muntanyans de Torredembarra Els fets han succeït a la platja dels Muntanyans de Torredembarra ARXIU / INFOCAMP
Successos Redacció Infocamp
Divendres, 09 Agost 2019 15:04

Un home de nacionalitat espanyola de 84 anys ha mort aquest migdia a la platja de Muntanyans de Torredembarra. L’home es trobava a l’aigua i ha estat rescatat en estat inconscient pel servei de socorrisme de la platja que l’ha dut fins a la sorra on li ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar, segons fonts de Protecció Civil de la Generalitat.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 12:30 hores. Ràpidament s’han activat tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els professionals del SEM han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home que estava inconscient, que malauradament han estat infructuoses. En l’emergència també han intervingut dues unitats dels Mossos d’Esquadra i una unitat de la policia judicial i personal de vigilància fiscal de la Guàrdia Civil i la Policia Local.

La platja de Muntanyans de Torredembarra disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Amb la d’avui ja són 17 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu.

Cal extremar les precaucions

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: