Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Denunciats dos veïns de Tarragona per capturar caderneres amb arts prohibides a Santa Bàrbara

Els dos furtius usaven una xarxa japonesa de grans dimensions i animals vius per fer de reclam

Un agent de la Guàrdia Civil custodiant el material de caça intervingut als dos caçadors furtius d'ocells fringíl·lids denunciats a Santa Bàrbara Un agent de la Guàrdia Civil custodiant el material de caça intervingut als dos caçadors furtius d'ocells fringíl·lids denunciats a Santa Bàrbara CEDIDA
Successos ACN
Dimarts, 18 Juny 2019 19:21

Agençats del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona van sorprendre, dissabte, dos caçadors furtius capturant caderneres i passerells amb arts prohibides a Santa Bàrbara (Montsià). Els detinguts tenen 42 i 44 anys i són veïns del barri de Campclar de Tarragona. Els dos homes estaven al barranc de Baiot de Santa Bàrbara, en una àrea privada de de caça, on no tenien autorització per ser-hi. Havien desplegat una gran xarxa japonesa i feien servir caderneres vives, dins de quatre gàbies, de reclam. Els denunciats estan acusats d'infringir diferents aspectes de la normativa de protecció dels animals i de conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

La xarxa abatible que feien servir els denunciats per capturar les caderneres es coneix de forma col·loquial com de "llibre", i és un art de caça prohibida. La Guàrdia Civil va interceptar diversos exemplars de caderneres i passerells comuns que van alliberar de seguida. Les espècies d'ocells fringíl·lids com les caderneres, els passerells o els verderols no estan catalogades com aus amenaçades però tenen un règim de protecció especial i a Catalunya està expressament prohibida la seva captura sense excepcions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: