Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El policia local de Calafell que va matar un gos podria anar a judici

Se l'acusa d'un delicte de maltractament amb resultat de mort, encara que el jutge reconeix en el seu escrit que l'agent hauria actuat portat per la "por" a casusa de "l'agressivitat desmesurada" del gos

Concentració, el passat 12 de gener, davant l'Ajuntament de Calafell per denunciar la mort a trets d'un gos rottweiler, ahir, a la urbanització Les Brises de Segur Concentració, el passat 12 de gener, davant l'Ajuntament de Calafell per denunciar la mort a trets d'un gos rottweiler, ahir, a la urbanització Les Brises de Segur PACMA
Successos Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Juny 2019 07:51

El jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell ha donat per finalitzada la instrucció per la mort del gos Shaitan, que va ser abatut a trets per un policia local el passat 11 de gener al carrer Empúries de Calafell. El jutge conclou que els fets imputats a l'agent, acusat d'un delicte de maltractament animal, són penalment rellevants. 

D'aquesta manera, el jutge deixa el policia local a les portes d'anar a judici, encara que reconeix en el seu escrit que "l'agent va actuar portat per la por a causa de l'agressivitat desmesurada de l'animal, al qual va efectuar cinc trets que li van causar una mort ràpida", després que un veí truqués la policia advertint que no podia sortir de casa amb el seu fill perquè hi havia un gos perillós rondant la zona.

Una onada de protestes va condemnar la mort de l'animal

Com a conseqüencia de la mort a trets del Shaitan, tant l'ADIPAC, com el PACMA com altres entitats animalistes, van considerar que l'actuació de l'agent va ser totalment "desproporcionada" davant la presència de l'animal. Una versió dels fets que també està recolzada per una parella de veïns de la urbanització Les Brises de Segur de Calafell, que van ser testimonis de l'acció del policia local.

Per la seva banda, ll'Associació d'Advocats en Defensa Animal de Tarragona (ADAT) va denunciar els agents implicats en el cas del gos abatut perquè van considerar que els fets poden ser constitutius "d'un presumpte delicte de maltractament animal amb resultat de mort". ADAT apunta que el gos, Shaitan, de raça rottweiler i 13 mesos d'edat, era un "habitual de la zona", que era "propietat d'uns okupes" i que mai havia causat cap aldarull ni mostrat cap actitud amenaçadora, segons han afirmat alguns veïns, que fins i tot li donaven menjar i el deixaven entrar a casa. En aquesta línia, l'associació insisteix que, segons els testimonis, el gos "no va acorralar al policia ni es va mostrar agressiu" amb ell.

Paral·lelament, es van convocar diverses mobilitzacions i concentracions al Venrdrell en protesta per la mort del Shaitan. 

L'Ajuntament i el sindicat de la Policia Local surten en defensa de l'agent

Per contra, tant l'Ajuntament de Calafell com el sindicat de la Policia Local sostenen que l'agent va haver d'utilitzar la seva arma "en defensa pròpia" en tractar-se d'un gos de raça potencialment perillosa. El sindicat policial, fins i tot, va amenaçar de portar als jutjats els insults i amenaces que va rebre l'agent implicat aquests dies per part d'algunes persones i de grups animalistes a través de les xarxes socials.

A diferència del que exposa ADAT, les diligències instruïdes i remeses al jutjat per l'Ajuntament de Calafell apunten que el policia va fer servir la seva arma en defensa pròpia i com a "últim recurs". D'altra banda, el consistori va denunciar el propietari de l'animal per incompliment de l'ordenança de tinença d'animal, ja que el gos no estava inscrit ni disposava de xip.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: