Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Estabilitzat l'incendi de Pradell de la Teixeta, que ha cremat une 10 hectàrees de superfície forestal

Protecció Civil tanca el pla Ferrocat i s'aixeca la restricció al trànsit ferroviari de la R-15

L'incendi forestal de Pradell de la Teixeta L'incendi forestal de Pradell de la Teixeta ELOI TOST / ACN
Successos ACN
Dijous, 30 Mai 2019 06:30

Els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi de Pradell de la Teixeta que des de dos quarts de cinc de la tarda ha cremat una superfície forestal d'unes 10 hectàrees, segons estimacions dels Agents Rurals. Els Bombers continuen treballant per controlar el foc, i indiquen que es tracta d'un incendi topogràfic que ha estat afectat per vent de mestral moderat situat entre les vies del tren i la carretera TV-3223, a prop de l'Estació. Els efectius treballen en diferents llengües que ha fet el foc al perímetre així com també per apagar els focus secundaris que s'han generat, sobretot, a la zona del cap de l'incendi. L'incendi havia obligat a tallar el trànsit ferroviari de la línia R-15 però ja s'ha restablert.

El cap, que estaria proper a la zona de l'Estació, pràcticament no progressa. Es continua treballant també en els flancs: l'esquerra inicialment avançava a contravent cap a la zona de l'Estació, i el dret, que és el que progressava direcció a la Torre de Fontaubella, també al Priorat, i el que tenia més potencial per créixer.

El dispositiu d'extinció ha comptat amb l'actuació d'una trentena de dotacions terrestres amb el suport de sis mitjans aeris (dos helicòpters i sis avions de vigilància i atac). També hi han treballat quatre vehicles dels Agents Rurals, tres unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i quatre ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu. Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament.

A causa de l'incendi, i a petició de Bombers per facilitar les tasques d'extinció, s'ha interromput la circulació de trens de la línia R15 entre Falset i Pradell de la Teixeta. Protecció Civil de Catalunya ha emès una prealerta del pla Ferrocat. A última hora del dia, i ja amb el foc estabilitzat, la restricció s'ha aixecat i s'ha tancat el pla d'emergències.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: