Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detinguts sis membres d’un grup especialitzat en el robatori de cable telefònic al Baix Camp i el Priorat

La banda, a qui s’atribueixen més de 30 robatoris, actuava de nit i en zones aïllades

Imatge de les restes de la crema de cable telefònic en una finca de Cambrils Imatge de les restes de la crema de cable telefònic en una finca de Cambrils MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Dimecres, 09 Gener 2019 13:58

Els Mossos d’Esquadra han detingut els sis integrants d’un grup criminal especialitzat en el robatori de cable telefònic al Baix Camp i el Priorat. Segons ha informat la policia catalana, se’ls atribueixen fins a 34 robatoris en una dotzena de municipis durant els darrers mesos de l’any passat. Els mossos han acreditat que el grup ha venut material valorat en 77.000 euros i que el perjudici en reparacions pujaria a uns 36.000 euros.

L’organització, que actuava de nit, sostreia el cable de zones rurals aïllades, l’emmagatzemava en una finca de Cambrils i, finalment, el venia en ferrovelleries. Els sis lladres han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar dimarts a disposició judicial.

Els mossos van detenir dilluns els sis individus acusats dels presumptes delictes de danys, desordres públics, robatori amb força i pertinença a grup criminal. Els arrestats són una dona i cinc homes d’entre 20 i 56 anys, cinc de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat veneçolana, veïns de Vinyols i els Arcs, Reus, Torredembarra i l’Hospitalet de Llobregat. Quatre d’ells tenen antecedents policials per delictes diversos.

Els investigadors de la comissaria de Reus van obrir el cas a final d’any arran d’una sèrie de robatoris amb força que s’havien produït durant la darrera part del 2018 a diversos municipis del Baix Camp i el Priorat.

El 21 de desembre passat, una patrulla va trobar un vehicle carregat de cable telefònic a la carretera T-312 a Cambrils. El material procedia d’un robatori en un tram paral·lel a la carretera N-340 a Mont-roig del Camp.

L’endemà, la Policia Local de Cambrils va rebre avís que en un mas del municipi s’havia produït una foguera. Els agents van comprovar que hi havia gran quantitat de cable telefònic cremant i van observar també que, dins d’un magatzem, hi havia restes d’altres cremes similars.

Els mossos van confirmar l’existència d’un grup format per sis persones que sostreia cable a altes hores de la nit i el traslladava a una finca propietat d’un dels integrants del grup. Allà, cremaven el cable per eliminar el plàstic i quedar-se amb el coure net. Posteriorment, els detinguts utilitzaven fins a tres vehicles diferents per transportar el cable i vendre’l en ferrovelleries.

Els investigadors van comprovar que primer feien una recerca i estudi de la zona amb l’objectiu de no ser detectats i que la línia telefònica a sostraure tingués el màxim de coure. A més, els lladres també tenien en compte que el tall de la línia no tingués una afectació de molts abonats per evitar que es donés avís de forma immediata.

Un cop triada la zona, els membres del grup es reunien per planificar el robatori i disposar del material i vehicles necessaris. Finalment, durant la nit triada cometien els robatoris, que en alguns casos podien fer en dos punts de la línia diferents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: