Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nova Eucària denuncia el maltractament animal sobre més de 40 gossos al Pla de Santa Maria

L'ONGD alerta que fa un any que els animals presenten un estat molt avançat de sarna, ferides profundes i malnutrició / L'entitat reclama l'actuació immediata de la Generalitat, a qui acusen de prevaricació

Estat que presenta un dels gossos maltractats a la finca privada investigada del Pla de Santa Maria Estat que presenta un dels gossos maltractats a la finca privada investigada del Pla de Santa Maria NOVA EUCÀRIA
Successos Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Desembre 2018 09:59

L'ONGD Nova Eucària ha reclamat l'actuació immediata del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTS) davant el cas "fragant" de maltractament animal sobre més de 40 gossos en una finca del Pla de Santa Maria.

Els fets es remunten al desembre de 2017, quan gràcies a l'avís de veïns del Pla de Santa Maria, es va fer una inspecció conjunta del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTS) i el SEPRONA de la Guàrdia Civil en una masia a les afores del poble, on es produeixen els fets delictius.

Des de Nova Eucària denuncien públicament que "fa un any que els serveis territorials de Tarragona del DTS haurien d'haver rescatat els gossos d'aquesta finca privada on una veïna i els seus fills tenen retinguts a més de 40 gossos en males condicions de salut". Segons l'entitat, tots presenten un estat molt avançat de sarna, ferides profundes i malnutrició. Es reprodueixen i en moren molts, sobretot per baralles entre ells, i mal viuen en unes instal·lacions absolutament insalubres.

                                                   Gos amb sarna a la finca del Pla de Santa Maria:

gos amb sarna

Durant l'any 2018 s'han realitzat varies inspeccions sense conseqüències, fins que el SEPRONA va entrar la denuncia al Jutjat de Valls, on s'han obert diligències. L'ONGD critica que tant l'Ajuntament del Pla de Santa Maria com els serveis territorials del DTS "han prevaricat, tot desviant la responsabilitat sobre qui pesa la competència, sabent que quan es tracta de maltractament animal, ha de ser la Generalitat qui resolgui". Tot i així, lamenten que les administracions públiques "decideixen no actuar i deixar els animals desemparats i en mans de qui els maltracta i utilitza". Nova Eucària recorda que amb aquesta manca d'actuació "s'està vulnerant la Llei 2/2008 de forma fragant, i tots els fets són constitutius de delictes tipificats en el codi penal".

Sent coneixedors dels antecedents, l'ONGD anuncia que estarà atenta per si la Generalitat decideix tornar a treballar amb les empreses del territori L’Última Llar, -investigada per maltractament i sacrifici d’animals- o Olescan, -ara anomenada SPAC-, imputada per maltractament animal i malversació de fons públics.

Per tot això, Nova Eucària, que ha pogut fer el seguiment del cas, es personarà com acusació popular en el procediment penal per poder fiscalitzar les actuacions del DTS, així com controlar el destí i les condicions dels animals "que han de ser rescatats i atesos de forma imminent".

Finalment, els animalisets conclouen que "ens trobem davant un cas clar de prevaricació per part del DTS de la Generalitat, una forma de procedir habitual, ja que actuen de la mateixa manera en tots els casos de maltractament, i que poc a poc anirem fent públics".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: