Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protecció Civil desactiva el Plaseqcat un cop finalitzada la fuita de productes químics en una empresa d'Alcover

El 112 ha atès 36 trucades de veïns d'Acover, el Morell, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet i la Canonja afectats per les molèsties causades per les males olors

Imatge d'arxiu d'uns bombers treballant en una fuita química Imatge d'arxiu d'uns bombers treballant en una fuita química BOMBERS DE LA GENERALITAT
Successos Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Setembre 2018 07:51

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT, activat en fase d'ALERTA per un accident a Catalana de Tractament d'Olis Residuals (CATOR), ubicada a Alcover, a la carretera de Reus a Montblanc C-14 al punt kilomètric 22, un cop aturada la fuita d'una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes. Aquesta barreja de productes és inflamable i amb una olor molt forta. La fuita s'ha produït en un tram de 10-15m de canonada a la sala de calderes. El personal de l'empresa ha pogut aïllar-la i confinar-la dins de la sala que posteriorment han inundat amb escuma. No hi ha constància de cap ferit.

Els Bombers de la Generalitat hi estan treballant amb 5 dotacions. La seva tasca ha consistit a aturar la fuita tancant les vàlvules del sistema on s'ha detectat la incidència. Paral·lelament, també han neutralitzant el producte que ja ha fuitat, i que s'ha contingut en uns dipòsits, a l'interior de l'empresa. En aquest cas, els Bombers han treballat per abaixar la temperatura del producte inundant-lo amb escuma.
Al lloc s'han desplaçat també Mossos d'Esquadra i SEM.

El Telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès 36 trucades de veïns d'Acover, el Morell, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet i la Canonja afectats per les molèsties causades per les males olors. En aquest sentit, i tot i que s'ha descartat la possibilitat de formació d'un núvol tòxic, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat el confinament dels veïns de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre Bombers de la Generalitat du a terme les tasques de control de la fuita. No hi ha constància de cap ferit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: