Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detinguda una dona per estafar reiteradament amb el lloguer de la seva casa embargada dels Pallaresos

L'arrestada va ser descoberta gràcies a un programa de televisió i es calcula que s'hauria beneficiat de més 57.000 euros

Imatge d'arxiu de dos agents amb la detinguda per una dotzena d'estafes Imatge d'arxiu de dos agents amb la detinguda per una dotzena d'estafes CNP
Successos ACN
Dijous, 10 Mai 2018 12:58

La policia espanyola ha detingut als Pallaresos una dona acusada de 12 delictes d'estafa i tres d'usurpació civil amb els quals s'hauria beneficiat de més de 57.000 euros. L'arrestada havia penjat en diverses ocasions anuncis per llogar la seva pròpia casa, en la qual vivia amb la família, que estava embargada. Un cop els interessats contactaven amb ella els demanava entre 1.500 i 2.000 euros com a paga i senyal per la reserva o pel pagament avançat dels primers mesos de lloguer. En altres ocasions, l'arrestada havia posat a la venda la moto del seu marit i quan la víctima ingressava la paga i senyal ja no aconseguia tornar a contactar amb la dona. L'estafadora va ser descoberta gràcies a un programa de televisió emès durant un cap de setmana del mes de març, on se la veia denunciant els seus problemes de convivència amb els veïns. Aquesta emissió va permetre a diverses víctimes reconèixer la dona que les havia estafat i denunciar-ho.

En total, la policia espanyola ha rebut una quinzena de denúncies gràcies al programa de televisió. La dona feia servir diverses estratègies per estafar. En diverses ocasions anunciava a través d'internet que llogava una casa dels Pallaresos, que és l'habitatge on viu amb la seva família. Ella demanava als interessats entre 1.500 i 2.000 euros de paga i senyal o el pagament per avançat dels primers mesos de lloguer. Tot i que habitualment demanava diners en efectiu, també admetia transferències bancàries a un compte corrent que anava a nom del seu fill, que és menor d'edat. L'habitatge era el seu domicili habitual i ja no era de la seva propietat, ja que un auto judicial l'havia adjudicat a una entitat bancària. Posteriorment posava tot tipus d'excuses per no complir amb el que havia acordat, o fins i tot amenaçava a les víctimes amb denunciar-les a la policia si la seguien o la molestaven. Paral·lelament, amb les dades de la documentació personal de les seves víctimes demanava préstecs a través d'internet al seu nom.

En altres ocasions es guanyava l'amistat d'alguna dona a la qual li demanava documentació per fer una portabilitat entre operadores de telefonia mòbil. En realitat donava d'alta línies telefòniques al seu nom i comptes bancaris ficticis i al cap d'un temps rebien reclamacions de deutes per impagament.

Una altra estafa que feia servir era contactar amb persones d'alt poder adquisitiu, a través de coneguts per terceres persones, per demanar-los diners amb l'excusa de què tenia problemes al seu matrimoni i que patia una situació de precarietat.

L'arrestada també penjava anuncis a diferents pàgines d'internet posant a la venda una moto de marca emblemàtica que era del seu marit. Un cop la víctima ingressava la paga i senyal per la reserva, ja no podia tornar a contactar amb l'estafadora.

Segons un comunicat de la policia espanyola, la detinguda, acusada de 12 delictes d'estafa i tres d'usurpació d'estat civil, ha passat a disposició de l'autoritat judicial corresponent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: