Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El gos perillós d'una veïna de Tarragona mata el caní d'un altre al mateix immoble

Els fets van passar divendres al carrer Mas dels Cups, quan un gos American Staffodshire, deslligat i sense morrió, va agredir mortalment un gosset Yorkshire 

El gos potencialment perillós hauria forçat la tanca i hauria accedit al jardí comunitari d'aquest immoble situat al carrer Mas dels Cups, a Sant Ramon El gos potencialment perillós hauria forçat la tanca i hauria accedit al jardí comunitari d'aquest immoble situat al carrer Mas dels Cups, a Sant Ramon INFOCAMP
Successos Redacció Infocamp
Dijous, 03 Mai 2018 18:05

Indignació entre els veïns i veïnes del carrer Mas dels Cups de Sant Ramon (Sant Salvador) que van viure l'episodi de la tarda del divendres 27 d'abril. Al mateix jardí comunitari de l'immoble, un gos American Staffodshire -tipificat com a potencialment perillós- va atacar un gos petit Yorkshire fins causar-li la mort. El gos potencialment perillós, propietat d'una veïna de l'immoble, anava deslligat i sense el morrió obligatori quan va entrar pel forat d'una tanca i es va llençar sobre el coll del gosset fins que el va matar. Segons els testimonis, el propietari del Yorkshire, que portava ben lligada la seva mascota, va intentar evitar l'atac amb un bastó i llençant-li pedres, però el gos perillós es va escapar amb la seva víctima corrent amunt i avall i sense que la seva propietària fes res per evitar-ho. 

Una veïna que va presenciar els fets va trucar al 112. Aleshores, la Guàrdia Urbana de Tarragona va ser alertada i es va encarregar del servei la patrulla de la Unitat de Medi Ambient, especialitzada en aquest tipus d'incidents i acompanyada d'un parell de dotacions més. Segons la Guàrdia Urbana, el servei es va desenvolupar sense incidències, es va verificar la documentació i, en tractar-se d'un episodi d'agressió, va ser decomissat  cap a la gossera municipal per control veterinari i es va traslladar la informació al departament de Salut Pública.

La persona afectada va ser informada dels seus drets a presentar reclamació per via civil i es va fer càrrec del cos del gos.

La gota que fa vessar el got

Des de fa temps, els veïns de la zona estaven molestos per l'actitud i mala praxis de la família propietària d'aquest gos potencialment perillós. Els veïns criticaven que els propietaris treguessin el gos sense lligar i sense morrió. Fins i tot, una menor d'edat de la família s'encarregava d'acompanyar l'animal sense aquestes mesures de control. A més, els veïns de l'immoble també es queixaven que els propietaris sovint deixaven al gos al balcó del pis, tant de nit com de dia.

El divendres passat, els testimonis que van presenciar l'atac lamentaven l'actitud "passiva i poc col·laborativa" de la propietària de l'animal, quan aquest va atacar al Yorkshire. Fins i tot, la propietària es defensava dels retrets d'una altra veïna tot afirmant que el seu gos "s'havia tret el morrió ell mateix".

Per tot plegat, els veïns de la zona demanen que l'Ajuntament de Tarragona prengui cartes en aquest assumpte i sancioni als veïns incívics que porten els seus gossos deslligats i sense cap control, especialment els gossos grans. En aquest sentit, lamenten que aquesta és una pràctica bastant habitual al barri.

Possibles sancions

L'Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals de l'Ajuntament de Tarragona preveu diverses sancions, en funció de la gravetat de la falta. Entre les faltes greus, hi ha l'incompliment de portar un gos potencialment perillós (GPP) sense el morrió obligatori està sancionat amb 500 euros; si l'animal es porta deslligat, amb 800 euros; i si es considera que s'ha deixat escapar el gos, 800 euros. La sanció màxima en relació a la tinença de GPP és de 2.500 euros, en cas que no es disposi de llicència de l'animal o aquesta estigui caducada. A més, si el propietari afirma tenir llicència, però no la porta al damunt, la Guàrdia Urbana pot imposar una multa de 200 euros.

Pel que fa a la Llei de Protecció Animal del Parlament (Llei 10/1999 del 30 de juliol) preveu en el seu règim sancionador multes que van dels 150 euros als 1.500 euros per a les faltes greus i de 1.500 euros als 30.000 euros per a les molt greus.

Tot i així, en cas que hi hagués denúncia judicial, serà el jutge qui determini la sanció i si s'ha d'inhabilitar al propietari per a que no pugui tenir gossos pontencialment perillosos.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: