Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Audiència de Tarragona jutja a partir de dilluns l’acusat d’intentar matar un veí a cops de destral a Arbolí

La fiscalia sol·licita l’absolució de l’home i el seu internament en un centre psiquiàtric durant un màxim de 15 anys

Precinte dels Mossos d'Esquadra, en primer terme, al carrer on vivien els veïns que es van barallar a Arbolí, el 26 de febrer del 2016 Precinte dels Mossos d'Esquadra, en primer terme, al carrer on vivien els veïns que es van barallar a Arbolí, el 26 de febrer del 2016 ARXIU / ROGER SEGURA / ACN
Successos ACN
Dissabte, 21 abril 2018 11:41

L’Audiència de Tarragona començarà a jutjar dilluns un home que està acusat de clavar una destral al cap d’un veí a Arbolí, el 26 de febrer del 2016. Segons el fiscal, en el moment dels fets l’acusat es trobava en un estat de descompensació clínica, amb crisi psicòtica, i presentava un trastorn mental greu. En concret, patia d’esquizofrènia de tipus esquizoafectiva de més de deu anys amb evolució negativa, la qual cosa va provocar una alteració del seu judici de la realitat i va anul·lar les seves capacitats. Així, en l’estat que es trobava, l’acusat es va dirigir al seu veí, portant a la mà una destral d’ús domèstic, i, amb l’ànim de causar-li la mort, li va clavar al cap, fet que va provocar-li greus lesions sense arribar a produir-se la mort. El fiscal demana l’absolució de l’acusat pel delicte d’assassinat en grau de temptativa, però interessa el seu internament en un establiment adequat a l’alteració psíquica que s’apreciï, per un temps que no podrà excedir els 15 anys.

En el moment dels fets, l’acusat tenia 46 anys i, la víctima, 79 anys. Tots dos vivien al mateix carrer. A mig matí, el presumpte agressor li va propinar almenys tres cops de destral al cap i a l'esquena, deixant-lo molt mal ferit, i es va tancar a casa.

La víctima la van haver de traslladar en helicòpter a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i, actualment, presenta hemiplegia i va en cadira de rodes com a conseqüència de les ferides. Per la seva banda, l’agressor va ingressar a la unitat psiquiàtrica d’un centre penitenciari.

El succés va trasbalsar la quarantena de veïns d’aquest petit poble del Baix Camp. Dos excursionistes van ser les primeres persones en donar l’alarma en veure que dos homes s’estaven barallant amb una destral al mig del carrer.

Més de 160.000 euros d’indemnització

El judici arrencarà dilluns vinent, 23 d’abril, i està previst que s’allargui fins dimecres. La fiscalia també sol·licita que l’acusat indemnitzi la víctima amb 17.900 euros pels dies de baixa i hospitalització, a més de 143.000 euros per les seqüeles. A tot això, cal afegir-hi les despeses que hagi hagut d’afrontar la víctima per adaptar el seu habitatge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: