Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp de Tarragona registra una trentena d’incendis durant aquest estiu

De les més de 1.000 hectàrees cremades a Catalunya, només 28 pertanyen a les comarques tarragonines

Imatge de l'incendi que es va originar a la zona de la Conca de Barberà Imatge de l'incendi que es va originar a la zona de la Conca de Barberà CEDIDA
Successos Marina Martínez
Dijous, 05 Octubre 2017 15:48

El balanç de la campanya Forestal 2017 –del 15 de juny al 15 de setembre- ha deixat un total de 32 incendis forestals al Camp de Tarragona. Tot i així, els incendis han estat menors ja que la majoria –exactament 24- no han arribat a l’hectàrea de zona cremada i en cap dels casos s’han superat les 10 hectàrees. La comarca més afectada ha estat la Conca de Barberà on es va registrar l’incendi més destacat a tocar de l’autopista a l’Espluga de Francolí.

En general, però, els Agents Rurals valoren la campanya “d’extraordinària” ja que, malgrat les complicades condicions climàtiques a causa de la situació de sequera, ha acabat sent un dels estius més “benignes”. En total, a Catalunya, s’han cremat 1.261 hectàrees i solament 28 pertanyen a les comarques tarragonines a diferència de l’any passat que van estar un total de 566 –en gran part per l’incendi originat a la Pobla de Montornès-.

Causes

Pel que fa a les causes dels incendis forestals a nivell de tot Catalunya, tot i que encara no s’han tancat les investigacions d’alguns d’ells, el Cos d’Agents Rurals calcula que hi ha un 16% que es consideren intencionats, un 13% són originats per llamps i el 8% a partir d’una burilla. En aquest últim cas, el percentatge s’ha incrementat respecta de la mitjana dels darrers 10 anys que era d’un 5%.

Futures actuacions

De de cara a la propera campanya de prevenció d’incendis 2018 s’intensificarà la campanya informativa de bones pràctiques per a la prevenció dels incendis ampliant les sessions informatives, es realitzaran campanyes per a la prevenció dels incendis ocasionats pel llançament de burilles, s’impulsarà la delimitació de les zones de protecció al voltant d’edificacions aïllades i urbanitzacions i l’execució dels treballs de neteja i s’impulsarà una campanya informativa i de sensibilització per a l’autoprotecció de les edificacions aïllades. El director general del Cos d’Agents Rurals, Marc Costa, ha posat especial èmfasi en la campanya per conscienciar a la ciutadania.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: