Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una pista al Vendrell porta a la detenció d’un mafiós

La Guàrdia Civil va detectar la seva companya a Coma-ruga i la va seguir fins a Itàlia, on va conduir els Carabinieri fins al fugitiu

Agents dels Carabinieri custodien Giuseppe Simioli un cop detingut prop de Roma Agents dels Carabinieri custodien Giuseppe Simioli un cop detingut prop de Roma G.C.
Successos Taempus/ ACN
Dijous, 31 Agost 2017 07:54

Els Carabinieri, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, han detingut a Itàlia Giuseppe Simioli, àlies Petruociolo, el cap del clan Polverino de la Camorra, gràcies a una pista que van seguir del Vendrell i que els va portar a la localització del fugitiu. El detingut tenia una ordre de crida i cerca d’ençà del 2010. Havia assumit el rol de cap del clan Polverino, pertanyent a la Camorra napolitana, després de la detenció a l’Estat espanyol el 2012 del fins aleshores cap del clan, Giuseppe Polverino.

La Guàrdia Civil va detectar la presència a Catalunya, concretament al Vendrell, d’una dona amb qui el detingut mantenia una estreta relació sentimental i tots els esforços de la investigació es van centrar sobre ella. Simioli, que tenia quatre ordres de crida i cerca, s’enfronta a Itàlia a una condemna de 24 anys de presó pels delictes d’associació il·lícita, tràfic de droga i tràfic d’armes. Des del començament de la investigació contra el clan Polverino, el 2009, va començar la cerca dels caps del grup mafiós que vivien a cavall entre l’Estat espanyol i l’italià. Després de la detenció del cap del clan, Giuseppe Polverino, els investigadors van sospitar que Simioli havia assumit les regnes d’aquest clan.

La Guàrdia Civil va intensificar la vigilància sobre persones residents o visitants temporals a Espanya que poguessin mantenir alguna relació amb Simioli per aconseguir informació sobre el seu parador. Així va ser com la Guàrdia Civil va descobrir que la parella del fugitiu, una dona brasilera de 36 anys, passava almenys un mes a l’any en una casa de Coma-ruga, d’on van seguir-ne els moviments fins que va tornar a Itàlia. Aleshores van alertar els Carabinieri, que seguint aquesta pista van localitzar el xalet on es refugiava el detingut, prop de Roma. La dona, que prenia moltes mesures de seguretat per evitar de ser detectada, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: