Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Frustren un nou atemptat terrorista a Cambrils relacionat amb els fets de Barcelona i Alcanar

La policia abat quatre atacants i en deté un cinquè, que acaba morint a causa de les ferides que tenia /Els Tedax fan detonacions controlades perquè es creu que els terroristes duien cinturons explosius /Set persones resulten ferides, dues de les quals estan greus en el moment de tancar aquesta edició / La situació resta sota control sobre les quatre de la matinada però les forces de seguretat demanen “precaució” als ciutadans

Un policia inspecciona un vehicle a Cambrils, on aquest divendres a la matinada han estat abatuts quatre terroristes Un policia inspecciona un vehicle a Cambrils, on aquest divendres a la matinada han estat abatuts quatre terroristes EFE
Successos El Punt Avui
Diumenge, 29 Novembre -0001 23:45

Les forces de seguretat han abatut quatre presumptes terroristes i han ferit i detingut un cinquè -que acabant morint per les ferides- arran d’un nou intent d’atemptat a Cambrils. Interior treballa amb la hipòtesi que aquest atemptat estaria relacionat amb els successos de Barcelona i Alcanar, segons ha declarat el conseller d’interior a RAC1 aquesta matinada.

Joaquim Forn ha explicat la successió dels fets que s’han produït a l’enton del Club Nàutic, situat a l’alçada del número 44 del Passeig Miramar. Un passeig amb àmplies zones per a vianants i un carril central per a vehicles de dues direccions. Una de les persones que ha presenciat el que ha passat ha estat el mariner del torn de nit del Club, que malgrat la insistència d’aquest diari, no s’ha trobat amb esma per explicar res del que ha viscut.

El conseller d’Interior ha estat, doncs, el que ha permès recrear amb més o menys exactitud el que ha passat. Un Audi 3 s’ha saltat un control policial dels Mossos, atropellant en la fugida set persones. Dels set atropellats un seria un mosso i hi hauria dues de les persones ferides en estat molt greu, una de les quals podria ser el mateix mosso, tot i que les informacions a aquesta hora -les quatre de la matinada- continuen sent confuses. Els afectats han estat traslladats als hospitals Joan XXIII de Tarragona, al Santa Tecla, a Reus i a l’ambulatori.

El cotxe dels terroristes ha acabat bolcant en l’intent d’escapar i per bé que la policia n’ha abatut els cinc ocupants -tal i com hem explicat abans un d’ells ha mort després de no poder-se recuperar de les ferides que li han causat els Mossos- , un testimoni presencial que ha atès diverses persones ferides ha afirmat en declaracions a RAC1, que les persones que ell ha ajudat presentaven ferides d’arma blanca a la cara, algunes de les quals sagnaven profusament. Si aquest extrem es confirma, voldria dir que en algun moment els terroristes del cotxe o uns altres han atacat els vianants.

Per altra banda, i segons declaracions del conseller d’interior, els terroristes portaven cinturons explosius, cosa que ha portat una unitat dels Tedax a fer un seguit d’explosions controlades. Alguns testimonis han corroborat aquesta afirmació, però, malgrat les paraules del conseller i les explosions portades a terme pels Tedax, en el moment de tancar aquesta edició no hi havia confirmació oficial que el que portaven els terroristes a la cintura fossin realment explosius llestos per ser detonats.

L’inici de tot plegat

Quan tothom pensava que després dels terribles successos que han tingut lloc a les Rambles de Barcelona arribaria la calma (tot i els embussos provocats a les rondes per la posada en marxa de “l’operació gàbia”) ha saltat la notícia. Els Mossos d’Esquadra informaven via twitter poc després de la una de la matinada d’aquest divendres d’una operació policial “en curs” per un “incident obert” a la localitat del Baix Camp i descrivien els fets com a “un possible atac terrorista”. Testimonis citats per l’agència Europa Press asseguraven que havien escoltat trets al passeig marítim, cosa que ha confirmat a El Punt Avui un treballador de l’Hotel Rovira del Passeig Miramar, que ha explicat que s’han començat a sentir els primers trets a quarts d’una de la nit.

Com acostuma a succeir en aquests casos, les persones que seien a les terrasses dels locals del Passeig s’han refugiat a l’interior d’aquests. La persona que fa el torn d nit a l’Hotel Rovira explicava que ells mateixos han acollit una família amb mainada petita i que han rebut ordres estrictes dels Mossos de no moure’s de l’interior.

Protecció va demanar als veïns que evitessin sortir al carrer i que es tanquessin a les seves cases per evitar posar-se “en perill”. Així mateix, s’informava que hi havia retencions a les vies properes a Tarragona, entre elles l’AP-7.

Minuts abans de les tres de la matinada els Mossos han anunciat que la situació estava “sota control”, si bé “el dispositiu policial continua en marxa”. “Continuem demanant precaució”, van afegir.

De moment no hi ha més detalls de l’incident, que es produeix poques hores després de la matança d’aquest dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona.

D’altra banda, la policia catalana va desmentir que s’estigués produint cap incident a Reus, ni que s’haguessin desallotjat discoteques a Salou i han demanat que no es difonguin rumors ni informacions no confirmades per fonts oficials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: