Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nombre de delictes al camp baixa a la meitat

Els Mossos celebren la reducció de les denúncies des del 2013 a l’interior

Els Mossos conversant amb un pagès durant un servei de patrullatge de prevenció a l'Alt Camp Els Mossos conversant amb un pagès durant un servei de patrullatge de prevenció a l'Alt Camp ACN
Successos El Punt Avui/ACN
Dilluns, 17 Juliol 2017 07:56

El nombre de fets delictius a les zones rurals del Camp de Tarragona ha disminuït. En tres anys el nombre de furts, robatoris i danys a finques agrícoles s’ha reduït gairebé a la meitat (de 835 el 2013 a 477 el 2016), així com el valor dels objectes sostrets. Des del 2011, a més, els incidents han anat minvant, de mitjana, en uns 150 cada any. En una comarca rural com l’Alt Camp, de les 75 denúncies registrades el 2013, s’ha passat a les 39 el 2016, i en el que va d’any se n’han fet una quinzena –i s’ha igualat el registre del mateix període de l’any passat.

El cap del Grup de Proximitat Rural de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Valls, el caporal Jaume Carbó, explica que si bé la crisi va marcar un repunt en el nombre de delictes al camp, la col·laboració ciutadana, amb una persistent presència policial, ha estat la clau de volta per frenar-ne el nombre. Les patrulles de prevenció s’intensifiquen quan es presenta collita.

Les patrulles de Mossos vetllen per la seguretat de 500 masies censades a l’Alt Camp, un cens que el mateix cos policial va elaborar des de zero. La unitat destinada a vigilar les zones rurals de la comarca de l’Alt Camp, integrada per dotze professionals, està operativa des de fa vuit anys a Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: