Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Detenen un home a Reus per falsificar i vendre obres de Tapies, Barceló i Picasso

Per donar veracitat a les pintures proporcionava certificats d’autenticitat també fraudulents

Imatge d'una pintura falsificada de Tapies Imatge d'una pintura falsificada de Tapies POLICIA NACIONAL
Successos Redacció Infocamp
Dijous, 27 abril 2017 12:35

Agents de la Policia Nacional han detingut a Reus un home que comercialitzava litografies i gravats falsificats d’autors com Tapies, Barceló, Picasso i Chagall a través d’internet utilitzant el nom d’un difunt. Les obres s’oferien a preus molt inferiors a l’establert al mercat i per donar-les-hi veracitat anaven acompanyades de certificats d’autenticitat també fraudulents.

En el taller i al domicili del detingut, situats també a Reus, s’ha intervingut abundant documentació relacionada amb l’activitat delictiva, maquinària, equips informàtics, diferent utillatge professional, 60 litografies de diferents autors proveïdes del respectiu certificat d'autenticitat fraudulent, 15.000 euros en metàl•lic i una pistola semiautomàtica acompanyada d'abundant munició.

Empresa fictícia a nom d’un ancià mort

El passat mes de novembre es va detectar la venda per Internet, a preus molt inferiors als del mercat, de nombroses obres gràfiques de reconeguts artistes que no eren comercialitzades pels legítims titulars dels drets de propietat intel•lectual.

Les primeres recerques ja van permetre esbrinar que les falsificacions eren venudes per una empresa amb seu a la demarcació de Tarragona, que va resultar ser fictícia, i que el seu titular era un ancià mort dos anys abans.

L'avanç en l'operació policial va determinar que un familiar del difunt havia treballat en una empresa de litografia amb seu a Vila-rodona. D’aquesta manera, el propietari del citat taller hauria obtingut, abusant de la confiança, la filiació de l'ancià sense autorització ni coneixement de la seva família amb la finalitat de suplantar la seva personalitat.

Traslladada l'empresa litogràfica a Reus, el detingut hauria continuat generant obres de reconeguts artistes a partir de fotografies a les quals inseria la seva cotitzada signatura. El detingut, a qui se li imputen delictes contra la propietat intel•lectual, estafa, falsificació i usurpació d'estat civil, va ser posat a la disposició de l'Autoritat Judicial corresponent, qui va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: