Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona fa una crida a fer donacions de sang per remuntar la baixada de reserves de Nadal

L’Ajuntament de Tarragona obrirà les portes divendres per a fer donacions de sang 2.0

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, fent-se la prova per saber a quin grup sanguini pertany. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, fent-se la prova per saber a quin grup sanguini pertany. JOSEP CARTANYÀ.
Salut Josep Cartanyà
Dilluns, 09 Gener 2017 11:39

Les Festes de Nadal i l’avançament de la grip han passat factura a les reserves de sang, que s’han reduït un 25% en el conjunt de Catalunya. A la demarcació de Tarragona, es necessiten cada entre 150 i 200 donacions ja que les reserves afronten una situació complicada, donat que n’hi ha per sis dies quan la xifra òptima hauria de ser per 10 o 11. És per això que, enguany, la campanya de donació de sang La Marató 2.0, que se celebrarà del 13 al 20 de gener, té per objectiu és superar les 9.500 donacions de l’any passat i aconseguir unes 10.000 donacions arreu del país.

Amb motiu de la Marató 2.0, l’Ajuntament de Tarragona obrirà les portes, el divendres 13 de gener, per tal que els voluntaris puguin fer les seves donacions. Durant la resta de dies que se celebra la Marató, els ciutadans podran donar sang als hospitals Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta de Tortosa.

La directora del Banc de Sang i de Teixits a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Virginia Callao, ha explicat que cal sang de tots els grups però, especialment, de l’O negatiu i de l’A negatiu, que només tenen reserves per tres dies. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet una crida als tarragonins a fer les seves donacions divendres per tal de remuntar les reserves.

La Marató d’enguany, que porta per lema ‘La teva sang diu coses’, està dedicada als grups sanguinis. De fet, un estudi de Centre d’Estudis d’Opinió rebel·la que un 40% dels catalans no sap quin grup sanguini té. Per aquest motiu, Callao ha destacat que l’acte de fer una donació també permet al ciutadà conèixer el seu grup sanguini.

Finalment, la directora del Banc de Sang i de Teixits ha recordat que qualsevol persona major d’edat i que pesis un mínim de 50 quilos pot ser donant de sang. En cas que el voluntari pateixi alguna malaltia o s’estigui medicant, cal que ho consulti amb el servei d’infermeria de la campanya per saber si pot donar o no.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: