Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp de Tarragona va registrar 27 nous casos de VIH el 2015

A la ciutat de Tarragona hi ha tres persones noves diagnosticades

L'any passat la façana de l'Ajuntament de Tarragona ja es va il·luminar amb motiu del Dia Mundial contra el Sida. L'any passat la façana de l'Ajuntament de Tarragona ja es va il·luminar amb motiu del Dia Mundial contra el Sida. CEDIDA.
Salut Albert Morera
Dimecres, 30 Novembre 2016 16:10

Durant el 2015, s’han notificat 27 nous diagnòstics de VIH a al regió sanitària del Camp de Tarragona, cosa que representa una taxa anual de 6,8 casos per 100 mil habitants, gairebé la meitat del global de Catalunya. D’aquests 27 diagnòstics de VIH, 3 són casos de SIDA i representa una taxa de 0,8 casos per 100 mil habitants, lleugerament inferior a la mitjana de Catalunya.

Els homes representen el 81% del total dels casos. Per tant, de cada una dona afectada hi ha quatre homes. El 70% dels casos de VIH tenien entre 25-49 anys (35 anys la mitjana) i el grup de joves entre 15 i 24 anys representa el 19%. Pel que fa l’origen del país, el 30% són estrangers i el 70% són espanyols. Pel que fa a la via de transmissió d’aquesta malaltia ha estat per un 44% els homes homosexuals, seguida d’un 15% de dones heterosexuals i 7 % d’homes heterosexuals.

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, s’han notificat 3 nous diagnòstics de VIH, un 11% del total del Camp de Tarragona. Gairebé el 70% tenia entre 25 i 49 anys i un 67% són homes homosexuals.

Dia internacional contra el SIDA

Demà dijous, 1 de desembre és el Dia Mundial contra el SIDA i el consistori tarragoní vol conscienciar a la població amb lema que proposa l’ONUSIDA: ‘Aixequem les mans per la #prevencióVIH’. L’organisme s’ha fixat l’objectiu 90-90-90: el 90% de les persones amb VIH siguin detectades, que el 90% estigui en tractament i el 905 tinguin una càrrega viral indetectable.

Tarragona es suma a aquesta commemoració organitzant una jornada formativa en salut sexual i VIH/SIDA per a estudiants de cicles formatius socioeducatius i universitaris al Col·legi de Farmacèutics. Durant tot el di hi hauran stands informatius amb material sobre el VIH/SIDA a CAP’s, hospitals, a l’Oficina Jove i Instituts Públics. També durant la nit, la façana de l’Ajuntament i la Torre des Vents s’il·luminaran del color vermell i hi haurà la intervenció de Komando Nits Q, que repartirà informació als espais d’oci nocturn de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: