Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP es despenja del pacte de salut de Reus

El grup municipal de la formació independentista demana que Salut gestioni l'hospital directament

Les regidores de la CUP, Marta Llorens i Mariona Quadrada, van atendre els mitjans a l'entrada de l'hospital de Sant Joan. Les regidores de la CUP, Marta Llorens i Mariona Quadrada, van atendre els mitjans a l'entrada de l'hospital de Sant Joan. ENRIQUE CANOVACA.
Salut Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Dijous, 24 Novembre 2016 08:09

El grup municipal de la CUP va deixar ben clar, ahir i en roda de premsa, que no pensa donar suport a la moció conjunta del govern municipal i el PSC sobre salut i que, per tant, es despenja d'un possible pacte en aquest àmbit. En canvi, la formació assembleària presentarà una proposta per iniciar un estudi econòmic i jurídic de la situació de Sagessa i els contractes vigents amb els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l'objectiu de crear una taula de negociacions per traspassar la gestió de tots els centres sanitaris que ara depenen de Reus, repartits pel Baix Camp, Priorat i l'Ebre.

La portaveu, Marta Llorens, va assegurar que una gestió directa de la sanitat pública suposaria una millor atenció a les necessitats del territori i acabar amb un procés de privatització que ja s'està donant a Sagessa. Llorens va posar com a exemple els contractes de gestió privada dels centres sociosanitaris de Gandesa, la Sénia i Flix. “El model actual està obsolet, no podem posar pedaços econòmics per cobrir el dèficit”, va indicar la cupaire, que va dir, a més, que havia recollit en pocs dies fins a 500 signatures a favor de la proposta de lliurar la gestió al Departament de Salut. Els cupaires accepten que aquesta gestió passi a mans de l'Institut Català de la Salut (ICS), però si es produeix el procés constituent, hauria de passar directament al Departament de Salut. El ple monogràfic de salut és aquesta tarda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: