Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pacte de salut de Reus es podria signar abans de tres mesos

El govern de Reus i el PSC es van marcar aquesta proposta durant l'escenificació de l'entesa entre els grups

D'esquerra a dreta, els regidors Vilella i Martín, l'alcalde de Reus, i els regidors Llauradó i Cervera. D'esquerra a dreta, els regidors Vilella i Martín, l'alcalde de Reus, i els regidors Llauradó i Cervera. ENRIQUE CANOVACA.
Salut Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Dimecres, 23 Novembre 2016 08:47

Un pròleg amb bones intencions. D'aquesta manera es podria definir la moció que presentaran conjuntament el govern de Reus (CiU, ERC i Ara Reus) i el PSC, en el ple extraordinari sobre salut que se celebrarà demà. Amb anterioritat a aquest ple, els portaveus dels quatre partits van voler escenificar, ahir, un consens clar respecte a l'hospital de Sant Joan, que s'ha d'acabar de concretar en la signatura d'un pacte de salut en el termini de tres mesos. La moció està plena de voluntats genèriques, que tenen a veure amb la millora de la qualitat assistencial, la cerca d'un nou model de gestió i governança, i la promoció d'una visió metropolitana. El text sí que concreta, en canvi, la creació del Consell Municipal de la Salut.

L'acord entre el govern i el PSC permetrà que s'aprovi la moció, malgrat que en el ple de salut només hi haurà dos regidors socialistes (sumen 13 cadires per 12 de la resta de grups). Malgrat la crida a la incorporació de la resta de grups de l'oposició, l'entesa s'ha anat elaborant durant mesos entre la portaveu de CiU, Montserrat Vilella; la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, i l'exportaveu socialista, Francesc Vallès. Per tant, el més probable és que a hores d'ara la resta de partits no s'hi afegeixin, i de fet, presentaran propostes pròpies en el ple de demà.

Dels tretze punts que inclou la proposta destaquen, especialment, el que fixa una actuació “conjunta i lleial” a l'hora de defensar els interessos municipals davant d'altres institucions i parla de definir el model assistencial, de gestió i de governança del Grup Salut de Reus. Respecte a aquesta última qüestió, Noemí Llauradó va voler puntualitzar que es planteja una major col·laboració amb el CatSalut, amb una fórmula que s'ha d'acabar de definir, però sempre amb el lideratge de l'Ajuntament.“La municipalitat sempre ha anat en benefici de la ciutadania”, va indicar.

“Els socialistes estem molt satisfets amb aquest consens. Aquest document és el pròleg del pacte de salut”, va assegurar el portaveu del PSC, Andreu Martín, que considera que “sense consens” l'hospital no pot funcionar bé.

Reaccions

Tot i que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ja va manifestar ahir que el pacte està obert a altres grups, Ciutadans ja va fer públic que reclamarà en el ple que el consistori rebutgi el Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona perquè aquest “relega l'hospital de Reus a un paper secundari i subsidiari, fet que l'aboca a ser un hospital comarcal i a tenir cada vegada menys especialitats”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: